Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még az ellenzéki városvezetõk is támogatják a Modern Városok Programot, csak Márki-Zay balhézik

888.hu

2019.01.30. 14:00

Gyopáros Alpár kormánybiztos a Modern Városok Programmal kapcsolatban nyilatkozott az Origónak. A kormánybiztos arról beszélt, hogy Botka László a színfalak mögött támogatja a programot, ám Márki-Zay Péter csak inkább a balhét keresi, mintsem a konstruktív párbeszédet.

Gyopáros Alpár kiemelte, hogy a Modern Városok Program most ér a "látványos" szakaszba, ugyanis eddig a fejlesztések egy része terveken, papíron létezett, nemrég kezdődött el a megvalósítás.

Jelen értéken 3700 milliárd forint az összes projekt megvalósítási igénye. Eddig 1000 milliárd forintot fizettünk ki, és jó eséllyel idén – mindennel együtt – meghaladjuk az 1500 milliárd forintos kifizetési összeget"

– mondta, hozzátéve, hogy "a fejlesztések közel kétharmada hazai forrásból valósul meg, míg a többi uniós pénzből."

A kormánybiztos szerint nagy az érdeklődés a program iránt, ezért negyedévente beszámolót készítenek a program haladásáról.

Gyopáros szerint az ellenzéki vezetésű városokkal is jó az együttműködés.

Szegeden járva nagyon barátságos fogadtatásban volt részem, nagyon könnyen megértettük egymást, és elismerően szóltak a Modern Városok Programról és annak Szegedre gyakorolt pozitív hatásáról"

– mondta, hozzátéve, hogy Botka pár hónappal később kritizálta a programot nyilvánosan, a színfalak mögött viszont továbbra is támogatja a beruházásokat.

Hódmezővásárhely esetében erős türelmetlenség és irreális elvárások is vannak a városvezető részéről.

Márki-Zay Péter sok esetben a közösségi médiában nyilvánul meg, és ott fogalmazza meg a kritikáit, de semmilyen közigazgatási aktus (például képviselő testületi határozat elfogadása) nem történt meg a város részéről, hogy miben is szeretnének változtatni"

– mondta az ellenzéki városvezető kapcsán Gyopáros, hozzátéve, hogy Márki-Zay inkább a balhét keresi, mintsem a konstruktív párbeszédet.

A Magyar Falu Programról szólva a kormánybiztos elmondta, hogy a projekt egyik legfontosabb célja az elvándorlás megállítása. "A program ezért három lábon áll: a lakhatás, a mellékúthálózat fejlesztése és a lakosság életminőségének a javítása áll a középpontjában. A következő két évben 1000 kilométernyi mellékút felújítása várható, amely a közlekedést, a munkába járást segíti" – emelte ki. 2019-ben 150 milliárd forint jut a programra.

A programban uniós pénzek is vannak, és felmerült, hogy az EU a következő ciklusban esetleg visszavágja a költségvetést. Emellett viszont Brüsszel pluszforrásokkal támogatja azon európai településeket, amelyek migránsokat fogadnak be. Gyopáros Alpár erre az mondta, hogy

egyre hangosabb az a brüsszeli politika, ami ránk akarja kényszeríteni a migránsokat és valóban hajlandó többletfinanszírozást adni azon településeknek, vagy régióknak, amelyek migránsokat fogadnak be. Mindez egyfajta nyomásgyakorlással is jár."

A politikus hozzátette, hogy a brüsszeli nyomásnak sem eddig, sem ezután nem fog engedni a kormány.

Gyopáros Alpár szerint a program kedvezően hathat a határon túli magyar településekre.

Részletek az Origón.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére