Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még nem késõ beadatni az influenza elleni védõoltást

Csordás Bettina

2019.01.06. 09:13

A korábbi évek tapasztalatai alapján januárban szokott meredeken megemelkedni az influenzás betegek száma, ami februárban éri el a csúcspontot. Védõoltással azonban hatékonyan vehetjük fel a harcot a betegséggel, ehhez idén 1,3 millió térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre.

Az influenza elleni védekezés legjobb eszköze a védőoltás és a személyes higiéné, a gyakori kézmosás, fertőtlenítés fokozott betartása" 

– figyelmeztetett az egészségügyért felelős államtitkár.

Horváth Ildikó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az oltással csökkenthető a betegség nyomán kialakuló szövődmények száma – írja a Magyar Idők.

A statisztikák azt mutatják, hogy az oltásokkal felére csökkenthető a kórházi kezelések száma, és harminc-ötven százalékkal csökken a halálozás

– jelentette ki.

Jelenleg nincs járvány, az jellemzően január végén, február elején szokott kezdődni. A járvány azt jelenti, hogy százezer ember közül legalább 150-en megbetegszenek influenzában" 

– közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A szakember elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ minden évben influenzafigyelő szolgálatot működtet, a kormányhivatalok és a járási hivatalok népegészségügyi osztályai, valamint a háziorvosok bevonásával.

Mivel a megbetegedésekről kötelező jelentést küldeniük, ezért pontos információ van arról, hogy adott időszakban milyen típusú vírustörzsekkel állunk szemben, és hogyan alakul a megbetegedések száma" 

– mondta.

A tisztifőorvos azt is hozzátette, az influenzás megbetegedések rizikócsoportjába tartoznak a krónikus betegek, a várandós kismamák és az idősek, ezért nekik különösen fontos beadatni időben az oltást, hiszen ez a legjobb védekezési mód.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére