Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még több pénzt kapnak az egészségügyben dolgozók

Tóth Dalma

2017.02.04. 14:28

Összesen több mint 60 százalékkal nõnek a bérek a szociális ágazatban.

A következő két évben további 33 százalékos béremelés lesz a szociális ágazatban, így 2013-hoz képest 2018-ra 62 százalékkal emelkednek a bérek"

– jelentette ki Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Az ágazatban dolgozó egészségügyi végzettségűek és egészségügyi munkakörben dolgozók bérkiegészítést is kapnak, amire 5,2 milliárd forintot biztosít a kormány. Ez összesen 3 300 munkavállalót érint. A bérkiegészítésnek köszönhetően bérük minden fokozatban eléri  majd az egészségügyi bértábla szintjét.

Egy korábbi döntés alapján 1,5 milliárd forintot a bölcsődei dolgozók bérrendezésére fordítanak, a szerdai döntés alapján pedig 7,5 milliárdot a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszerre, elsősorban a felsőfokú végzettséget szerzőkre. A szociális ágazati összevont pótlék emelése majdnem 15 ezer embert érint és átlagosan bruttó 35 ezer forintos béremelést eredményez. 

Annak érdekében, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt ne torlódjon össze a bérstruktúra az ágazatban, a magasabb iskolai végzettségűeknek és a régebben pályán lévőknek 9 milliárd forintos forrásból nagyobb fizetést biztosítanak

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére