Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghalt Charles Zentai

888.hu

2017.12.22. 08:39

A Steiner Károly néven született Zentai a Magyar Királyi Honvédség háborús bûnökkel vádolt katonája volt, Ausztráliában érte a halál.

A 96 éves veterán halálhíréről az ausztráliai Digital Jewish news daily for Australia and New Zealand napilap adott írt, mint írják:

Zentai zászlósként szolgált a második világháborúban, 1944 végén, a nyilas hatalomátvétel idején az I. számú fogatolt vonatosztály tagjaként az Aréna úti laktanyában volt elszállásolva. Állítások szerint 1944. november 8-án meggyilkolta Balázs Péter zsidó származású 18 éves kőművessegédet, mert nem viselte a sárga csillagot.

A vádak szerint Zentai leszállította a fiút, a laktanyába vitte, majd több társával bántalmazta, és később agyonverte. Ezután a testét a Dunába dobták. Zentai állítása szerint a kérdéses időpontban nem is tartózkodott az ország területén.

Az életrajzi adatok szerint Zentai az 1950-es években az amerikai megszállási övezetből Ausztráliába költözött, ahol megkapta az állampolgárságot. 2005. július 8-án az ausztrál rendőrség letartóztatta őt a kiadatási kérelem miatt.

A 86 éves Zentai családja úgy nyilatkozott, hogy a rossz egészségi állapotban lévő idős férfi nem élné túl az utat Magyarországra. Hosszas huzavona után végül az Ausztrál Legfelsőbb bíróság megtagadta az állítólagos háborús bűnös kiadatását Magyarországnak, így haláláig nem vonták felelősségre az elkövetett bűnökért.

(Régi cikkek a témában.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére