Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megnyugodhatunk: S. Ábel elõzetesben marad

Bokor Gábor

2017.09.01. 22:58

További három hónapig egy õrülttel kevesebb jár az utcán, hiszen a Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította S. Ábel elõzetes letartóztatását.

S. Ábelnek már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal. A fiatal férfi volt az, aki az ELTE jogi karán akart tömegmészárlást végrehajtani, majd miután leülte az ezért kapott büntetését, bement a Móricz Zsigmond körtéren lévő McDonaldsba és fegyverével a plafonba lőtt.

Jelenleg a BRFK robbanóanyaggal való visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást S. Ábel ellen. A korábban egy hónapra elrendelt előzetes letartóztatás meghosszabbítását a bűnismétlés veszélyére hivatkozással az ügyészség indítványozta – írja a Híradó.

A kényszerintézkedés elrendelése óta a gyanúsított terhére rótt cselekmény tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült"

– indokolta döntését a bíró.

A döntés hátterében az áll, hogy nagy az esélye annak, hogy S. Ábel szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményeket hajthat végre.

A gyanúsított által részben előállított, részben előállítani tervezett robbanóanyag célja ismeretlen, nem kizárt, hogy rabláshoz kívánta felhasználni, de korábbi bűncselekményei alapján az is feltehető, hogy találomra kiválasztott embereket kívánt vele megölni"

– közölte a bíróság.

Az indoklás szerint azért nem lehetett házi őrizetbe helyezni a férfit, mert a legutóbbi bűncselekménye során otthon próbált meg robbanószert előállítani. S. Ábel előzetes letartóztatását november 30-áig rendelte el a bíróság. A végzés nem jogerős.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére