Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer Tamás a béke szükségességét hangsúlyozta

888.hu

2022.07.09. 17:30

„A háborúra az egyetlen megoldás a béke” – mondta Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.

 

A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is.”

 

– mondta Menczer Tamás, majd hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt a magyar határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak.
„Ezek a bevándorlókból álló csoportok emberkereskedelemmel foglalkoznak, útvonalakért és területekért harcolnak.” – emlékeztetett az államtitkár.

 

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el. A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk.”

 

– mondta Menczer Tamás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére