Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menesztették a Szeviép-ügy miatt a Szegedi Törvényszék elnökét

888.hu

2020.06.17. 13:25

Fegyelmi eljárást indított egy újabb bíróval szemben az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Szeviép-ügy kapcsán – értesült a Magyar Nemzet.

Az OBH elnöke január 13-án rendelte el a büntető ügyszakot érintően a Szegedi Törvényszék elnöke igazgatási tevékenységének vizsgálatát. Az OBH hangsúlyozza: a vizsgálati jelentés elkészült, amelynek eredményeként további egy érintettel szemben fegyelmi eljárást kezdeményeztek, így már három érintett ellen folyik fegyelmi eljárás. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az egyik érintettel szemben a fegyelmi eljárást felfüggesztették a Szeviép-ügyben folyamatban lévő harmadfokú büntetőeljárás jogerős befejezéséig. A harmadfokú eljárás a Pécsi Ítélőtáblán jelenleg is folyamatban van – számolt be a Magyar Nemzet.

Az OBH rámutat arra, hogy az érintettek fegyelmi felelősségéről a szolgálati bíróság jogosult dönteni. A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény értelmében a fegyelmi eljárást és az előzetes vizsgálatot a nyilvánosság kizárásával kell lefolytatni. Emellett az OBH elnöke Tárkány-Szűcs Babettnek – a Szegedi Törvényszék elnöki feladatainak ellátásáról szóló – megbízását 2020. június 17. napjával visszavonta. A vizsgálati jelentést az OBH elnöke tájékoztatás és értékelés céljából megküldte a Legfőbb Ügyészségnek – emelték ki a lap számára küldött közleményben.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére