Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Messze vagyunk még attól, hogy a bevándorlás miatt megnyugodhassunk

Pörge Béla

2017.11.21. 06:28

Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár hétfõ este Brüsszelben, az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozása után beszélt a migrációról.

A Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára üdvözölte, hogy az Európai Bizottság a jelek szerint arra az álláspontra helyezkedett, hogy a válság kezelésekor nagy hangsúlyt kell helyezni a migráció külső dimenziójára.

Mi ennek örülünk, mert két éve ezt mondjuk, és végre az EU is kezd eljutni ide"

— fogalmazott Takács az MTI-nek adott telefonos interjújában, majd hozzátette ugyanakkor, hogy:

nagyon messze vagyunk még attól, hogy megnyugodhassunk, az Európai Parlament ugyanis a múlt héten például nagy többséggel kimondta, hogy az unió jövőbeli menekültügyi rendszerének tartalmaznia kell a kötelező betelepítést."

A kvótarendszert a magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és határozottan ellenezni fogja, ezt Takács Szabolcs is megerősítette.

Az államtitkár szerint az is komoly probléma, hogy a keddi tanácsülésen több tagállam részéről is felmerült, hogy a kötelező betelepítéssel kapcsolatos döntést minősített többséggel is meg lehet hozni.

Ez teljesen ellentétes az uniós állam- és kormányfők azon, többször is lefektetett döntésével, miszerint kizárólag olyan menekültügyi rendszer kerülhet kialakításra, amely minden tagállam számára elfogadható"

— mondta Takács, aki az interjú végén azt is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bizottság a legális migrációs csatornák ösztönzésével, és harmadik országok állampolgárainak munkavállalási célú betelepítésével kívánja kezelni az Európában tapasztalható demográfiai kihívásokat.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére