Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migráció sújtotta Leszbosz szigetén járt a Hungary Helps

888.hu

2021.07.08. 22:00

A migránsok által tönkretett görög templom újraszentelésén volt Azbej Tristan államtitkár.

 

Azbej Tristan államtitkár az MTI-nek telefonon elmondta: a magyar kormány tavaly arról értesült a magyarországi görög kisebbségi önkormányzattól, hogy

a görögországi Leszbosz szigetén illegális migránsok megszentségtelenítettek, megrongáltak, és felgyújtottak több templomot.

Ezek közül három különösen súlyos károkat szenvedett.

Hivatalos megbeszélésein a város és a környék régiós vezetői elmondták, milyen pusztítást és károkat okozott az elmúlt 5-6 évben az itt élő közösségnek az illegális migráció. „A templomokat és kápolnákat ért támadások csak a jéghegy csúcsát” jelentik – fogalmazott Azbej Tristan, hozzátéve, hogy a bűnözés és a garázdaság is megkeserítette az itteniek életét. Van olyan helyi asszony, akit saját házában késes támadók raboltak ki, és általában tönkretették az itt élő emberek megélhetését.

A sziget lakói túlnyomórészt turizmusból, illetve az olajbogyó-ültetvényekről származó olívaolaj előállításából éltek. A helybéliek elmondták az államtitkárnak,

hogy a turistákat elüldözte az illegális migránsok jelenléte, az olajfákat pedig maguk a migránsok kivágták és tűzifának használták,

a migránsok közössége pedig agresszív iszlamista terjeszkedésbe kezdett.

A helyi migránscsoportok maguk között bevezették a sária alapú törvénykezést, illetve megrongálták a keresztény templomokat és kápolnákat – tájékoztatták Azbej Tristant a helyiek. Azt is elmondták, hogy a görög sziget vezetői úgy érzik, Európa magára hagyta őket és nem vette figyelembe az ő érdekeiket:

nem segítettek megállítani az illegális migrációt, illetve szolidaritást csakis az illegális bevándorlók irányába mutattak.

Azbej Tristan elmondta az MTI-nek: jellemző az itteni politikai helyzetre, hogy míg a helyi közösségek tagjai és vezetői köszönetet mondtak a magyar kormányzatnak és nagyon örültek az államtitkári látogatásnak, addig a legnagyobb görög baloldali párt, a Sziriza az európai és a magyarországi baloldal hangvételét és üzeneteit visszhangozta. Egy gyalázkodásokkal tarkított, ellenséges hangvételű közleményt adtak ki az államtitkári látogatás kapcsán, és támadták a helyi egyházi vezetőket, beleértve Jakovosz metropolitát is, aki a magyar küldöttséget fogadta – tette hozzá Azbej Tristan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére