Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsfolyam csörgedezik hazánkba

Nagy Gábor

2016.09.05. 08:28

A déli határnál és az ország területén 119 határsértõt tartóztattak fel az elmúlt három napban.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 34, szombaton 76, a vasárnapi ünnepnapon 7 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon két határsértőt fogtak el a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat az illegális bevándorlókat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében 271 embert tartóztattak föl és kísértek vissza, a megelőző héten – augusztus 22-től 28-ig – ez a szám 485 volt. Más külső határszakaszon és mélységben csupán naponta néhány embert fogtak el.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére