Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milyen meglepő: Sorosék embere került a fővárosi holding élére

Sümeghi Lóránt

2019.12.05. 12:35

Valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva Bajnai Gordon volt kabinetfőnöke, majd a Soros-egyetem vezérigazgatója került a főváros cégeit birtokló Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt. élére.

Az új vezető január 6-tól irányítja Budapest kulcsfontosságú vállalatát, a Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a BVH tulajdonában álló fővárosi közműcégek üzleti és beruházási politikáját, szervezeti működését felügyeli majd – írja a Magyar Nemzet.

A kiírás kapcsán köztudott, hogy mindössze néhány napos határidővel és elbírálással keresett a főváros új vezetőt a holding élére, ami lehetetlenné teszi a valódi, szakmai alapon történő pályáztatást. Ez azt jelenti, hogy Karácsony ismét megszegte egy korábbi ígéretét, ugyanis a fővárosi cégvezetők kiválasztása kapcsán az átláthatóság és a tisztességes verseny követelményét hangsúlyozta.

A Blikknek Karácsony ez ügyben korábban úgy fogalmazott:

Nem politikai alapon, hanem szakmai alapon fogunk választani, itt a pártok nem delegálnak, mint az igazgatótanácsokba, és nyilvános pályázatok alapján lesznek kiválasztva a cégvezetők. Tehát ide nekem senki ne jöjjön azzal, hogy neki ez a cég kell meg az, mert el fogom küldeni a fenébe.

A főpolgármester szavaival ellentétben a személy kiválasztása vélhetően már korábban eldőlt – méghozzá politikai alapon –, erre utal a háromnapos határidővel kiírt látszatpályázat mellett több más tény is.

Mint olvasható, a multinacionális cégeknél szerzett menedzseri tapasztalatokkal rendelkező Walter Katalin elkötelezett a balliberális ellenzék irányába, 2013-tól másfél évig volt Bajnai Gordon kormányfő kabinetfőnöke az azóta megszűnt Együttben. Mi több, Walter a Soros Györgyhöz köthető hálózatnak is oszlopos tagja, karrier­jének csúcsát jelentette, hogy idén szeptemberben elfogadta a Soros-egyetem felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére