Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mongólia jelentheti a hidat Oroszország és Európa között

Sümeghi Lóránt

2016.01.26. 07:23

Jelentõsen segítheti a nemzetközi kapcsolatok elõremozdítását Európa és Oroszország között Mongólia egyre növekvõ szerepe.
ULÁNBÁTOR, 6:50

Jelentősen segítheti a nemzetközi kapcsolatok előremozdítását Európa és Oroszország között Mongólia egyre növekvő szerepe. 

A mongóliai Ulánbátorban rendezett magyar–mongol üzleti fórumon − amelyen Orbán Viktor, miniszterelnök is részt vett − Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerint meghatározó szerepet tölthet be a mongol állam az eurázsiai térség kapcsolatainak megszilárdításában:

Európa nagyon sokat fog veszíteni hosszú távon azzal, ha továbbra sem képes egy pragmatikus együttműködést újra kiépíteni Oroszországgal. Ebben pedig Mongólia sokat segíthet."

Szijjártó szerint Európának egyértelműen az az érdeke, hogy létrejöjjön az együttműködés az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió között. Ha ez nem történik meg, akkor a világgazdasági versenyben az EU és Oroszország is rendkívüli módon lemarad, amelynek haszonélvezői bizonyára az Egyesült Államok és Kína lesz:

az Egyesült Államok egyre aktívabban szervezi regionális és interregionális együttműködését és láthatóan Kína is építi azt a gazdasági együttműködési rendszert, amelyben egyértelműen övé a vezető szerep."

Mongólia egyébként partnerségi megállapodást kötött az unióval és jövőbeni partnerségről tárgyal az Eurázsiai Gazdasági Unióval is. Ebből kifolyólag a tárcavezető arra kérte mongol kollégáját, hogy országa lépjen fel egyfajta közvetítőként az EU és az Eurázsiai Gazdasági Unió között, hiszen Mongóliának is érdeke, hogy ez a két integráció szorosan együttműködhessen.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére