Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: A magyar oltónemzet, van remény a harmadik hullám megfékezésére

888.hu, MTI

2021.03.30. 18:20

Az országos tiszti főorvos kijelentette, hogy Magyarország oltónemzet, és mivel ilyen sokan regisztráltak az oltásra, jó eséllyel meg tudjuk állítani a harmadik hullám felfelé ívelését.

 

Magyarország „a világ minden sarkába” elmegy, hogy beszerezze magának a szükséges oltóanyag-mennyiséget,

és a magyarok vakcinához való jó hozzáállása miatt lehetőség nyílik a harmadik hullám megfékezésére – nyilatkozta Müller Cecília országos tiszti főorvos mai sajtótájékoztatóján.

Sajnos a járványügyi adatok egyelőre még kedvezőtlenek, de

ma már megvan a kétmillió beoltott magyar, és sokan a második adag vakcinát is megkapták.

Mivel érkeznek az országba az oltóanyagok, hétfőn 81 600 adag Moderna-, kedden pedig 168 480 adag Pfizer-vakcina érkezett, folyamatosan tudnak oltani. A Moderna készítményét a háziorvosoknak adják, akik ezzel folytatják a második adag beadását, míg a Pfizerrel elkezdik a pedagógusokat és a tanárokat oltani, így az oltási tervet továbbra is lehet tartani. Ezenkívül érkezik még 250 ezer Szputnyik V is, amely már csütörtökön, pénteken az oltópontokon lesz.

Müller Cecília felhívta a figyelmet az egyének felelősségére és arra, hogy mindenki vigyázzon szeretteire, és ha covidos tüneteket észlel magán, minél előbb szóljon orvosának, mert fontos, hogy a lehető legkevesebb embert fertőzze meg maga körül. Lehetőleg a favipiravir kiváltását se a fertőzött intézze, hanem valamelyik ismerőse vagy rokona, és ha senki sem tud segíteni, akkor az önkormányzatokhoz is lehet ez ügyben fordulni.

Majd hozzátette, mentőt hívni ezekkel a tünettekkel kapcsolatban érdemes:

ha valaki több napja lázas, szívverésében rendellenességet tapasztal, légszomj gyötri, vagy nehézlégzése van.

Az országos tiszti főorvos a kismamákra is kitért, arra kérte őket, hogy regisztráljanak az oltásra, majd menjenek el háziorvosukhoz, aki meg tudja nekik mondani, van-e számukra bármilyen kockázata a vakcinának, és ha nincs, akkor el tudják intézni nekik, hogy az oltópontokon megkapják az oltást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére