Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Soha ilyen komolyan nem kellett venni a járványt, mint most

Fábián Eszter

2021.03.01. 14:10

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer–BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban – közölte az országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, hétfő hajnalban

újabb 280 ezer adag orosz Szputnyik V védőoltást tartalmazó szállítmány indult el Budapest felé.

Ebből a mennyiségből 100 ezer adag a második oltásként beadható vakcina és 180 ezer az első dózisú oltóanyag.
Ez jelentős szállítmány, amellyel nagymértékben növelhető a beoltottak száma” – hangsúlyozta a tiszti főorvos.

Számos európai ország az egészségügyi kapacitása határára érkezett, más államoktól kérnek segítséget.

Soha ilyen komolyan nem kellett venni a járványt, mint most ”

– mondta. Intenzív, erőteljes emelkedés tapasztalható Magyarországon is – tette hozzá.

Az oltási adatokról szólva elmondta, 685 247 ember az első, 251 691 pedig már a második adag vakcinát is megkapta, ezzel a lakosság arányát tekintve Málta és Dánia után Magyarország lett a harmadik legjobban átoltott ország Európában.

Az országos tiszti főorvos beszélt arról is, hogy folyamatosan figyelik a járvány számait, amelyek alapján nem lehet kizárni, hogy további intézkedéseket kelljen hozni.

A koronavírus-járvány harmadik hullámára való tekintettel – a magyar állampolgárok életének és egészségének megóvása érdekében – a kormány március 15-én 24 óráig meghosszabbította az ország schengeni belső határszakaszán ideiglenesen bevezetett határforgalom-ellenőrzést és határőrizeti feladatokat – közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője.

Kiss Róbert elmondta, immár hat hónapja állították vissza ideiglenesen a határellenőrzést, és ezen időszak alatt nemzetközi tranzitálási céllal összesen 627 438 járműszerelvény lépett be az ország területére, ezek közül 478 027 tehergépkocsi magyarországi úti céllal.
Az alezredes kiemelte, hogy az egyik legjelentősebb forgalmú osztrák határátkelőnél, a hegyeshalmi autópálya átkelőhelyen szeptember 1-je óta 146 544 tehergépjárművet léptettek be az országba, ezek közül 98 906 érkezett Magyarországra. A másik legnagyobb forgalmú a szlovák határszakaszon a rajkai autópálya-határátkelőhely, ahol 285 884 jármű belépését biztosították.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére