Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Náci botrány ide vagy oda, a Jobbik továbbra sem engedi el Szávay István kezét

Bokor Gábor

2019.04.17. 15:38

Úgy látszik, a Jobbiknál még az is belefér, ha egy politikusuk megver egy nõt és antiszemita kijelentéseket tesz.

Az Origo birtokába jutott adatok szerint hiába bukott ki a parlamentből Szávay István, ő lett a kuratóriumi elnöke a Jobbikhoz kötődő Magyar Szív - Magyar Szó Alapítványnak. A lap szerint a hivatalos bírósági nyilvántartás alátámasztja, hogy éppen azt a Bencsik Jánost váltotta a szervezet élén, aki a helyére lett beültetve a magyar Országgyűlésben.

Ha tippelnem kéne, azt mondanám, Szávay István nem jár azért rosszul, és nem lehetetlen, hogy a pártalapítványban találnak neki helyet havi másfél millió forintért” 

– ezt még Volner János volt jobbikos politikus mondta, miután kiderült, hogy Szávay István antiszemita botrányba keveredett.

Mint ismert, egy korábban kiszivárgott hangfelvételen az hallható, ahogy a Jobbik korábbi parlamenti képviselője azzal büszkélkedik párttársainak, hogy megütött egy zsidó nőt. Így hangzott a magasröptű beszélgetés:

  • Mi történt, Pista? 
  • Leütöttem egy zsidó nőt. Beszólt, hogy náci bűz van, én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pákk! Egy ilyen igazi kampós orrú rohadék volt. 
  • Orrba gyűrted?
  • Ja, a heftijét elferdítettem egy kicsit.

Az Origo szerint Szávay nem sokkal bukása után, idén február 19-én került a szervezet élére. 

Szávay mellett Bányai Barna és Pallér Péter neve tűnik fel „a külhoni magyarság megmaradását, identitása megőrzésének segítését és támogatását” célul kitűző szervezet vezetőségében. Előbbit egy 2017-es blogbejegyzésben a külhoni Jobbik-csoportok egyik képviselőjének nevezik, aki közösségi oldala szerint az Országgyűlés Hivatalában keresi a kenyerét, utóbbi pedig a párt felvidéki szervezője.  A szervezet tavaly közzétett beszámolójából kiderült, hogy összesen 33,5 millió forinthoz jutott az alapítvány, aminek mintegy ötöde, 6,5 millió forint ment a fizetésekre. Ez nagyságrendileg havi félmilliós összeget jelentett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére