Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy változás jön kedden a távolsági buszközlekedésben

Pörge Béla

2019.09.30. 09:48

Október 1-jétől – néhány kivétellel – az összes távolsági és helyközi buszjáratot a Volánbusz üzemelteti majd Magyarországon.

Október 1-től a hat Közlekedési Központ (DAKK, DDKK, ÉMKK, ÉNYKK, KMKK és KNYKK) beleolvad a Volánbuszba, ezzel – néhány alvállalkozó, illetve magántársaság által üzemeltetett vonalat leszámítva – az összes magyarországi helyközi és távolsági autóbuszjáratot a Volánbusz Zrt. üzemelteti majd. Az összevonással kapcsolatban a Magyar Nemzet interjút készített Dávid Ilonával, a Volánbusz vezérigazgatójával.

Fotó: Pörge Béla

Dávid Ilona elmondta, hogy az összevonás célja a közúti közlekedés fejlesztése és a hatékonyabb működés.

Azzal, hogy országosan egyetlen társaság látja el a közszolgáltatási feladatokat, rugalmasabban és racionálisabban szervezhető meg a helyközi közlekedés, egyszerűbb a menetrendek összehangolása, amihez ráadásul nem hét, hanem csak egy adminisztrációs szervezet társul

– fogalmazott a Volánbusz vezérigazgatója.

Az egyesülés nem befolyásolja a díjszabást és a menetrendet sem, viszont Dávid Ilona azt várja, hogy az összevonás után jobban tud majd alkalmazkodni a Volánbusz az utasok igényeihez.

Az új, hatalmas céggé változó Volánbusz új arculati elemeket is kap majd.

Az integrációt követően a beolvadó cégek logóit már nem használhatjuk, ezért úgy gondoltuk, hogy az egyébként szükséges cserét összekötjük az arculat megújításával

– nyilatkozta Dávid.

Magyarországon 2014. december 31-ig 24 Volán-társaság végezte a közúti személyszállítást, ezek közül 2015-re csak a Volánbusz maradt meg eredeti formájában, míg a többi Volán a már említett hat Közlekedési Központba olvadt össze. Ezek a KK-k egyesültek most a Volánbusszal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére