Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyot nõtt a boltok forgalma a nyugdíjprémiumnak köszönhetõen

Bokor Gábor

2018.01.08. 13:50

A KSH legfrissebb adatai szerint az év utolsó hónapjában nagyot nõtt a kereskedõk bevétele.

A KSH hétfőn kiadott jelentéséből egyértelműen látni, hogy a kiskereskedelmi forgalom 53 hónapja folyamatosan nő, novemberben a nem élelmiszer jellegű termékeknél megfigyelhető egy viszonylag nagy, 10,2 százalékos, dinamikus emelkedés, amely az ünnepek hatásának tudható be.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára hétfőn az M1 reggeli műsorában kifejtette, hogy tavaly novemberben az ipari termelés is bővült az egy évvel korábbihoz képest. A Központi Statisztikai Hivatal első becslése alapján a kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,4 százalékkal nőtt tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz viszonyítva, ami többek között az év végén kiosztott nyugdíjprémiumnak tudható be.

Az egyik húzóágazat a járműipar volt, amely előzetes becslések alapján és a forgalomból adódóan 6 százalék felett teljesített. A trendszerű növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy van egy jó gazdasági környezet, amely mögött azok az intézkedések is megjelennek, amelyek a magyar ipar fejlődését szolgálják"

– mondta a politikus, aki szerint emellett nőtt a bizalmi index is, amely a megrendelésekben, illetve az ahhoz kapcsolódó szerződéskötések bővülésében jelenik meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére