Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem elõször robbantott a Teréz körúti tettes?

Bokor Gábor

2016.10.08. 09:28

A Magyar Idõk szerint négy korábbi pokolgépre is kísértetiesen hasonlít a Teréz körúton használt csõbomba szerkezete.

A rendszerváltás óta több mint száz robbantásos bűncselekmény történt Magyarországon. Ezen ügyek nagy része ma is megoldatlan, a tettesek kiléte pedig a mai napig ismeretlen. A robbantások után a nyomozók által rögzített nyomokból mindig rekonstruálták a felhasznált robbanóeszközt, így a két héttel ezelőtti Teréz körúti csőbombát is. Ez utóbbi szerkezetének összevetése az elmúlt huszonhét évben használt eszközökkel jelenleg folyamatban van.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a szerkezetet aránylag keveset használtak a vizsgált időszakban, így nem kellett sok idő, hogy a szakemberek rájöjjenek, hogy a Teréz körúti szerkezet legalább négy korábbi robbantásnál használt bomba szerkezetéhez hasonlít.

A Teréz körúti robbanótesthez majdnem ugyanolyat használtak 1989-ben, amikor a budapesti 2-es metró egyik szerelvényének utolsó vagonjában üzemzárás előtt felrobbantottak egy csőbombát, valamint az 1996-ban, amikor poroltóba épített csőbombákat léptettek működésbe.  

Tamási Gábor robbantási szakértő, aki most is részt vesz a Teréz körúti eset nyomozásában elmondta, hogy azonnal a poroltós sorozat ugrott be neki.

Remélem, hogy a Teréz körúti tettes nem sorozatot tervez. Az elkövető pontosan tudta, hogy mit miért csinál, gyakorlott, mondhatni képzett tettes, ezért nem használt mobiltelefont a bomba indításához, mert ebben az esetben fennáll a veszély, hogy valaki téves hívást kezdeményez az adott készülékre, idő előtt felrobbantva a pokolgépet"

– mondta a szakértő. 

A robbantó utáni hajszában az állandó zaklatás már-már lehetetlenné teszi a folyamatos bevételtermelést az alvilágban, így a bűnözők érdeke is, hogy mielőbb elfogják a merénylőt. 

(Magyar Idők)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére