Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem hordhatnak többé burkát meg nikábot a muszlim nõk

Tóth Hanna

2015.12.15. 19:15

A lombardiai hatóságok szerint biztonsági okokból van erre szükség

Az észak-olaszországi Lombardiában a hatóságok elfogadták azt a döntést, amelynek értelmében a középületekben és a kórházakban a párizsi terrortámadást követő fokozott biztonsági aggályok miatt betiltanák a muszlim nőknek a mindent takaró fátyol és a fejkendő viseletét.

A döntés, amely következő év január elsején lép hatályba precedensértékű lesz arra nézve, hogy  egy olasz régióban betiltásra kerül a muszlim nők hagyományos viselete.

Bárki, aki belép egy kórház épületébe Lombardiában felismerhető kell hogy legyen és nem takarhatja el magát. A burka és a nikáb ebből kifolyólag tiltottak.”

– nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Simona Bordonali a bevándorlási, biztonsági ügyek és a polgári védelem helyi vezetője.

Lombardia az egyik leginkább prosperáló régió Olaszországban, amelyet most a szélsőjobboldali Északi Liga kormányoz. A párt erősen ellenzi a bevándorlást.

A döntést Andrea Orlando olasz igazságügyi miniszter ellenezte kifejtve, hogy erre már létezik nemzeti jogszabály továbbá, hogy

A legutolsó dolog, amire most szükségünk van, hogy szimbólumokat emeljünk ki és propagandát csináljunk olyan felületen amelyben a muszlim szélsőségesek legyőzhetetlenek."

A többi régió vezetője kijelentette, hogy nem fogják Lombardia példáját követni.

Egy héttel korábban Velencében tiltották meg, hogy múzeumokban nikábot és burkát vagy akár hagyományos velencei karneváli maszkot viseljenek.


Olaszországban nagyjából 1,2 millió muszlim él, de arról nincsenek biztos adatok, hogy hány muszlim nő takarja el az arcát.

Európában és Amerikában egyre erősödik az iszlamofóbia, amely elsődlegesen a nyugati vezetők elhibázott, liberális bevándorláspolitikájának következménye.

(Washington Post, the Daily Telegraph)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére