Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lélegezhet fel Botka

Nagy Gábor

2017.03.13. 09:58

Ugyanis parlamenti vizsgálóbizottságot szeretne Szabó Bálint, a Szeviép-ügy károsultjai érdekében eljáró jogász.

Szabó Bálint a cél elérése érdekében már személyesen is tárgyalt Kósa Lajossal, a Fidesz frakcióvezetőjével. Az ügyész szerint egyértelműen a szegedi szocikhoz vezetnek a szálak, de ha valóban fideszes ügyről van szó (ahogy ezt az MSZP állítja), akkor a szociknak is támogatnia kell a bizottság felállítását – írta hétfőn a Szegedma Hírportál.

Mint ismert, a Szeviép nevű építőipari cég 2010-ben ment csődbe, ezzel 379 kisvállalkozót tett tönkre. Az ügy 2015-ben került a bíróság elé, a per jelenleg is tart, és még mindig tanúkat hallgatnak meg. Az ügyész O. Józsefre, B. Sándorra és P. Lászlóra letöltendő börtönbüntetést kért, mert a „vádlottak az észszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes kölcsön folyósításokról történő döntéseikkel a zrt. fizetésképtelenségét idézték elő, vagyonát hozzávetőlegesen 1 milliárd 450 millió forinttal csökkentették”.

Szabó kifejtette: „Egyértelmű, hogy mindhárom vádlott kedvezményezetti köre Botka Lászlóhoz és az MSZP-hez köthető”, de arra is emlékeztetett: a vádban szereplő kölcsönökből komoly hányadban részesült egyrészt Ujhelyi István volt sofőrjének, Báló Tamásnak, valamint Dávid Ibolya testvérének a cége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére