Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi migrációs válságkezelő gyakorlatot tartanak Magyarországon

Ányos Miklós

2019.10.17. 14:16

A Közép-európai Védelmi Együttműködés országai Magyarországon rendezik meg a Cooperative Security 19 (COOPSEC19) nevű migrációs válságkezelési gyakorlatot.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerint a NATO által déli fenyegetettségként megfogalmazott kihívások magukban foglalják az illegális migráció kezelését is, amely továbbra is az Európát fenyegető egyik legnagyobb kockázat. Ezt bizonyítja a gyakorlaton részt vevő országok száma is. A Magyar Honvédség központi gyakorló- és lőterén (MH Bakony Harckiképző Központ) rendezett együttműködési gyakorlaton Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország és Lengyelország rendvédelmi és honvédelmi szervei vesznek részt, de mellettük Bosznia-Hercegovina, Görögország, Észak-Macedónia, Montenegró, Románia és Szerbia is delegált megfigyelőket.

A miniszter leszögezte,

a magyar kormány álláspontja változatlan: a problémákat, amelyek miatt az emberek elhagyják szülőföldjüket, ott kell kezelni és orvosolni, ahol keletkeznek.

Emlékeztetett, hogy a magyar katonák évente mintegy kétezren vesznek részt békefenntartó missziókban, hogy békét és biztonságot nyújtsanak az embereknek, „hogy ne kelljen a hazájukat elhagyni, hogy egy élhetőbb világban, szeretteik körében maradhassanak”.

„Feladatunk, hogy az elődeink által megteremtett értékeinket, szokásainkat, hagyományainkat és kultúránkat megőrizzük” – fogalmazott. A gyakorlat – amelyen csaknem ötszáz katona és rendőr vesz részt – célja a Közép-európai Védelmi Együttműködés tagállamai közti együttműködés erősítése. A rendezvény csütörtöki zárónapján a részt vevő tagországok védelmi miniszterei, vezérkarfőnökei tesznek látogatást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére