Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs árvízi vészhelyzet

888.hu

2017.02.07. 06:28

Több folyón is készültséget rendeltek el a hirtelen megindult áradás miatt. A Tiszát folyamatosan figyelik a szakemberek.

A rekord hideg január után jött egy enyhe, egyelőre csapadékos február, ez okozza most a bajt. Az észak-keleti folyókon hol elindulnak, hol pedig elakadnak a több kilométer hosszú jégtorlaszok. Amikor elakad a jég, akkor akár 6-7 métert is emelkedhet a vízszint. Van, ahol már vízben állnak az ártéri házak, de szerencsére nagyon alacsony vízszintre jött az áradás, így egyelőre sehol nem alakult ki vészhelyzet.

Gergelyiugornyánál már ki lépett medréből a Tisza. Míg egy héttel ezelőtt összefüggő 30 centiméteres jég borította az igen sekély vizet, de ma már a bekötőúton hömpölyög. Az üdülőövezetben a tulajdonosok nem tudnak az épületek közelébe jutni, amelyeknek alsó szintjét már a folyótól több mint száz méterre is víz borítja.

Vásárosnaménynál hatalmas fákat sodor magával a Tisza. Itt már elvonult az első jeges áradat, de továbbra is rengeteg hordalék úszik a vízen. Ráadásul itt ömlik a Tiszába a Szamos, amelyen újabb jégtorlasz érkezik még az esti órákban. A szakemberek mindkét folyót folyamatosan figyelik.

Az előrejelzések szerint a következő napokban tovább olvad majd a hó a Tisza kárpátaljai vízgyűjtő területein. Ez növelheti a Tisza, valamint a mellékfolyók szintjét is. Emellett az árhullámok megbonthatják az álló jégtömeget, ami további áradást okozhat.

Az esőzés holnaptól már inkább a keleti országrészt érinti majd, emiatt az Alföldön még tovább romolhat a belvízhelyzet. A csapadékos időjárást követő lehűlés miatt pedig a fagyos földfelszínen összegyűlt elárasztott területek várhatóan csak lassan apadnak majd.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére