Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi: sokkal több probléma várható a jövõben

Bertha László

2017.06.07. 10:58

A biztonságpolitikai szakértõ szerint a manchesteri és a londoni terrortámadás fordulatot hozhat a csütörtöki brit választásokban.

Nógrádi György arra a feltevésre, hogy egy olyan kapacitást kellene kiépíteni, ami ellenőrizné a feltételezhetően radikalizálódott embereket Nagy-Britanniában, úgy válaszolt, hogy ennek kiépítése gyakorlatilag lehetetlen, mivel ez közel 15-20 ezer szélsőséges vizsgálatát jelentené, melynek folyamatos ellenőrzése és megfigyelése szinte teljesen kizárt.

A szakértő a Kossuth Rádiónak adott interjújában hozzátette, hogy a több évtizede Nagy-Britanniában élő generációk sem tudtak integrálódni, a most érkezőknek pedig még gyengébb az integrációs készségük, így tehát sokkal több probléma várható a jövőben.

Nógrádi az utóbbi három terrorcselekmény rendőri intézkedései alapján elmondta, hogy a rendőrség nincs a „csúcson”, hiszen mindennap más információkat közöltek, sőt szabadon engedték az eddigi letartóztatottakat is. Bár bejelentették, hogy 13 merényletet meghiúsítottak, de hármat mégsem sikerült, így Nógrádi szerint Theresa May győzelme is kérdésessé vált. Véleménye szerint a csütörtöki választás legfontosabb témája a biztonság kérdése lesz.

Kitért arra is, hogy Spanyolországban egy terrorcselekmény miatt hatalmas fordulat következett be, és ha ez a brit választások esetében is bekövetkezne, minden szem a szeptemberi német választásokra szegeződik majd, ahol azt fogják elemezni, Németországban a terrorcselekmények hogyan tudják befolyásolni a választásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére