Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nõhet a kistelepülési polgármesterek bére

Vincze Viktor Attila

2016.11.02. 13:58

Egyetértés volt a parlament ötpárti egyeztetésén arról, hogy szükséges a kistelepülési polgármesterek bérét rendezni. A bérrendezés célja annak a 2014-ben kialakult állapotnak a megváltoztatása, hogy 50-100 ezer forinttal kevesebbet keresnek a kistelepülések vezetõi, mint korábban.

A kistelepülési polgármesterek béremeléséről szóló törvénytervezetet a parlament elé hamarosan benyújtani szándékozó Boldog István, fideszes parlamenti képviselő a tanácskozás után arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi önkormányzati választás után csökkent az 1500-nál kevesebb lakosú települések polgármestereinek bére.

Méltatlan, hogy akár 50-100 ezer forinttal is kevesebbet keressenek az érintett településvezetők, mint korábban. Most azonban kialakulóban van a bérrendezésről egy megállapodás, amelyet mind az öt párt képviselője aláírhat"

– mondta Boldog István.

Jelezte, hogy a tervek szerint a többi frakció képviselője az általa korábban benyújtott javaslathoz csatlakozik majd előterjesztőként és ezt követően állapodhatnak meg az emelés pontos mértékéről az 500-nál kisebb lélekszámú, valamint az 501-1500 közötti lakosú települések esetében.

Boldog István reményei szerint 2017. január 1-jével hatályba léphet a változtatás, amely annak a 2139 olyan településnek a polgármesteri javadalmazását érintheti, ahol 1500-nál kevesebb lakos él.

Az ötpárti tárgyalás jövő hétfőn folytatódik, mondta el a fideszes politikus, hozzátéve, hogy ha támogatást kap a bérrendezés végleges formája minden párt részéről, akkor erről tájékoztatják majd Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét, illetve egyeztetnek a kormánnyal is a lehetséges költségvetési forrásokról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére