Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák: A diplomás gyed után sem kell majd szja-t fizetniük a 25 év alattiaknak

888.hu

2021.02.19. 12:00

A diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin elmondta: a 25 év alatti, gyermeket vállaló fiatal felnőttek számára is új lehetőséget kínál a kormány. Felidézte, hogy 2022. január 1-jétől bevezetik a személyijövedelemadó-mentességet a 25 év alatti fiatalok számára, „amivel párhuzamosan ott a diplomás gyed lehetősége is”.

Kifejtette: a diplomás gyedet azok igényelhetik, akik a felsőoktatásban tanulnak, vagy a felsőoktatási tanulmányaik végeztétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket.
Nekik – a 25 év alattiak szja-mentességének köszönhetően – a diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetni, csupán a nyugdíjjárulékot, ami 10 százalékot jelent.
Ez jó hír azoknak, akik 25 év alatti fiatal felnőttként gyermekvállaláson, családalapításon gondolkodnak, amellett, hogy most végzik tanulmányaikat, vagy éppen frissen diplomáztak – összegzett Novák Katalin.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére