Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Okoskerítés várja a migránsokat

Bertha László

2016.11.21. 20:58

Tíz kilométeres szakaszon már elkészült a kettõs védvonal a magyar-szerb határon - tudatta az M1 híradója.
BÁCSSZENTGYÖRGY, 20:58

Tíz kilométeres szakaszon már elkészült a kettős védvonal a magyar-szerb határon – tudatta az M1 híradója.

A tudósítás szerint a büntetés-végrehajtás által épített biztonsági határzárat kiegészítő második kerítés mintaszakasza Bácsszentgyörgy és Gara között épült meg.

A megerősített kerítés itt már egy gyorstelepítésű drótakadályból és két kerítésből áll. A kerítések között van egy árok, itt fut az úgynevezett manőver út is.

Az M1 beszámolójából az is kiderült, hogy továbbépítés esetén a kettős védvonalat intelligens jelzőrendszerrel és kamerákkal szerelik fel. Az „okoskerítés” teljes kiépítése után a jelenleginél jóval kevesebb rendőrre és katonára lesz szükség a déli határon.

Ezt a mostani mintaszakaszt már intelligens jelzőrendszerrel szerelték fel. Ezekben 10-15 centiméterenként érzékelők vannak, amik jelzik, ha valaki hozzájuk ér. A biztonsági rendszert hő- és mozgásérzékelő kamerák egészítik ki. Jelenleg a berendezéseket kiszolgáló – föld alatt futó – optikai kábeleket telepítik.

Perjési Zsolt biztonsági tanácsadó a hirado.hu-nak azt mondta, hogy az „okoskerítés” kiváltja az „élőerő” egy részét, így olcsóbbá válik a határ őrzése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére