Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív Törzs: sikeresnek bizonyult a tocilizumab, egy új kísérleti gyógyszer a magyar klinikai teszteken

Operatív Törzs

2020.05.02. 11:38

A hosszú ideig eltárolható vérplazmát pedig már egy esetleges második hullámra is gyűjtik.

Sokan szegték meg a hatósági házi karantént pénteken – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta:

május elsején 59 szabályszegés volt, ennek több mint fele Bács-Kiskun megyében.

Példaként említette, hogy Vaskút egy külterületi tanyáján külföldi vendégmunkások csoportosan szegték meg a szabályokat.

A szlovák és magyar belügyminiszter megállapodása szerint hétfőtől változás lesz a határforgalom ellenőrzésben – jelentette be. Tornanádaskánál a 3,5 tonnát meg nem haladó legnagyobb össztömegű teherjárművek átkelését biztosítják majd 6 és 18 óra között.
A bánrévei átkelőnél a V4-es országokból érkező tehergépkocsikat is beengedik hétfőtől, Vámosszabadinál pedig közös magyar-szlovák határellenőrzés lesz.

Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója tájékoztatott róla, hogy a vérplazmadonorok felkutatása sikeres.

Egyre több az önként jelentkező, ezért már a második – valószínűleg ősz környékén tetőző – esetleges hullámra is elkezdték gyűjteni a hosszú ideig eltárolható vérplazmát. Müller Cecília országos tisztifőorvos szintén értesített további 300 ismert kigyógyult személyt, hogy váljanak ők is donorrá.

Emellett egy új innovatív gyógyszert is kipróbálnak, melyet nemrég engedélyeztek külföldön: a tocilizumabot.

A főorvos tájékoztatása szerint a gyógyszer mind a intenzív osztályra kerül betegek számát sikerült csökketni, mind az intenzív osztályon fekvő betegek állapotának javulását sikerült feljavítani.

Dr. Vályi-Nagy István összefoglalóan így nyilatkozott:

A fertőzött betegek vonatkozásában egyelőre anyit szeretnék mondani, hogy nagyon optimisták vagyunk. És azt gondolom hogy a jövőben egyre több beteg kaphat ilyen ellátást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére