Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Kibertámadás érte az oltási regisztráció lekérdezését szolgáló honlapot

888.hu, MTI

2021.03.26. 13:30

Több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás már az első napon.

 

Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) üzemeltet – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta, hogy a csütörtök délelőtt indított weboldalt (vakcinareg.neak.gov.hu) több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte már az első napon, ezért a honlap elérése bizonyos időszakokban akadozott. A támadás miatt a Neak feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál – fűzte hozzá.

A még mindig folyamatosan növekvő járványügyi adatok indokolják a szigorú védelmi intézkedések fenntartását”

– mondta az országos tiszti főorvos. Müller Cecília kifejtette, átlépte a kétszázezret az aktív fertőzöttek száma, csütörtökön 11 265 új megbetegedést regisztráltak, és 11 823-an vannak kórházban a vírus brit variánsa miatt.

Heroikus a küzdelem az egészségügyi intézményekben, megfeszített a munka az oltópontokon, egyre jobban fáradnak az ott dolgozók”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a lakosság úgy tud segíteni, ha „a megfertőződés lehetőségét is elkerüli”. Müller Cecília elmondta, nemzetközi tapasztalatok és tudományos ajánlások alapján Magyarországon is megfogalmaztak egy iránymutatást a várandós nők számára, amely szerint javasolják a Pfizer és a Moderna oltásának felvételét, de szigorúan csak egyéni mérlegelés alapján. Az országos tiszti főorvos arról is szólt, hogy csütörtökön az AstraZeneca-vakcinából a várt 190 ezer helyett mindössze 21 600 érkezett Magyarországra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére