Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Minden vizsgált kritériumnak megfelelt a kínai vakcina

888.hu

2021.02.19. 13:30

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználásának megkezdéséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van hátra – mondta az országos tiszti főorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Müller Cecília emlékeztetett, hogy 550 ezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett Magyarországra. A vakcinát és annak összes dokumentációját az NNK immunbiológiai készítmények minőségellenőrzési főosztálya vizsgálta meg, és az eredményről pénteken értesítették a gyógyszerek, vakcinák hazai felhasználását engedélyező gyógyszerészeti intézetet – tette hozzá.

Azt tervezik, hogy ha a gyógyszerészeti intézet is jóváhagyja az alkalmazását, elkezdődhet az oltások beadása, ami azért is fontos, mert nem áll megfelelő mennyiségű vakcina rendelkezésre”

– mondta a tiszti főorvos.

Müller Cecília megerősítette, hogy 41 ezer ember számára elegendő AstraZeneca-vakcina érkezett. A Sinopharm-oltóanyagról is közzé fogják tenni az összes információt – tette hozzá.

Elmondta, ha nincs rendkívüli körülmény, akkor az előírt tájékoztató alapján mindegyik vakcina felhasználható. Hozzátette: Magyarországon az emberek elfogadják a vakcinát, és már közel 400 ezer fő élt a védőoltás lehetőségével.

367 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási és a közterületi magatartási szabályok megsértése miatt csütörtökön – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert közölte, a november 10-én éjféltől érvényben lévő kijárási tilalom óta 39 708 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.
A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 143 emberrel szemben jártak el a rendőrök az elmúlt 24 órában. 110 személy ellen azért volt szükség a fellépésre, mert 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken megszegték a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 15-öt figyelmeztettek, 26-an kaptak helyszíni bírságot, 69-et feljelentettek – tudatta az alezredes.

Elmondta: szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein 7, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 26 emberrel szemben intézkedtek. Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt eddig 25 526-szor jártak el a rendőrök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére