Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: szűrni fogjuk az Olaszországból érkező utasokat

888.hu

2020.03.10. 14:20

Sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs.

Az operatív törzs tervet készít annak érdekében, hogy Schengenen belül a határokon legyen egészségügyi szűrés. Olaszországban súlyos a helyzet. Az egész országra kiterjedő lezárás azt a célt szolgálná, hogy ne lehessen elhagyni a lezárt területet és ne lehessen kivinni a vírust. A valóságban azonban éppen az ellenkezője történik Olaszországban: nem maradnak, hanem elmennek a zárás alá vont személyek. Ezért szűrni fogják az Olaszországból érkezőket.

Az Olaszországból hazatérő honfitársainkat arra kérik, hogy hazatérésük után jelentkezzenek a hatóságoknál és további intézkedésig 14 napig maradjanak otthon, ne menjenek dolgozni, iskolába, kerüljék a közösségi tereket.

Az operatív törzs azt kéri, hogy a szervezők tekintsenek el az ünnepi rendezvények megtartásától, különösen, ha az zárt térben történne.

Az iskolák, óvodák is tekintsenek el az ünnepségek megrendezésétől.

Ami a sporteseményeket illeti: az a terv, hogy az európai intézkedéseket fogják követni.

Az időseket arra kérik, hogy lehetőleg ne menjenek emberek közé, kerüljék a közösségi tereket és a tömegrendezvényeket.

Budapest, 2020. március 7.Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én | Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére