Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor a Fox Newsnak: Magyarországra bevándorolni nem emberi jog

888.hu

2021.08.06. 07:48

A nemzeti szuverenitás Istentől és a természettől származik. Minden velünk kezdődik. Ez a mi hazánk. Ez a mi népünk. Ez a mi történelmünk, a mi nyelvünk. Meg kell erősítenünk a határainkat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak, a Fox News sztárriporterének adott exkluzív interjújában.

 

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, Európa egyik kiemelkedő jobboldali kormányfője nemrég Joe Biden amerikai elnöknek vágott vissza a 2020-as kampánykörútján tett megjegyzése miatt, amely a miniszterelnököt olyan autokrata vezetőkkel sorolta egy csoportba, mint a fehérorosz elnök, Alekszandr Lukasenko és Észak-Korea elnöke, Kim Dzsong Unhangzott el a Fox News amerikai hírcsatornán a Tucker Carlson Tonight című műsorban.

2020-ban a városházán Biden azzal vádolta Donald Trump egykori amerikai elnököt, hogy „a világ összes gengszterével” barátkozik.

Látják, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon. Felemelkedőben vannak a totalitárius rezsimek a világban”

– mondta Biden.

A jelenlegi elnökünk a világ összes gengszterét támogatja”

– tette hozzá.

Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki támogatta Trump újraválasztását, Trump pedig dicsérte a magyar miniszterelnök határbiztonsági és terrorizmusellenes politikáját, valamint a keresztény közösségek védelmére és segítésére irányuló törekvéseit szerte a világon.

A Fox Newsnak adott exkluzív interjúban Orbán azt mondta Tucker Carlson műsorvezetőnek, hogy Biden nem beszéli a magyar nyelvet, ezért nem is ismerheti igazán Magyarországot, és nem értheti a szóban forgó kérdéseket, amikor ilyen megjegyzéseket tesz, például hogy Magyarországon „totalitárius rezsim” van felemelkedőben.

Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket, és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt”

– mondta a miniszterelnök.

Tudja, ez a kijelentés önmagában személyes sértés minden magyar számára”

– hangsúlyozta.

Orbán a tágabb politikai kérdésre is kitért, miszerint a Bidenhez hasonló baloldali politikusok nem tudnak elképzelni egy nacionalista vagy konzervatív alternatív ideológiát.

A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb”

– mondta.

Ezért kritizálnak minket. Ők magukért harcolnak, nem ellenünk. De mi példát mutatunk arra, hogy egy olyan ország, amely a tradicionális értékekre, a nemzeti identitásra, a kereszténység hagyományára épül, sikeres lehet – néha sikeresebb, mint egy baloldali-liberális kormány”

– húzta alá.

Orbán szerint Biden és a Demokrata Párt nem tudja elfogadni azt a sikert, amit Magyarország a szerb és horvát határok védelmében elért.

Továbbá azzal érvelt, hogy – ellentétben azzal, amit a demokraták állítanak – a haza védelmében és a határok biztonságának megőrzésében nincs semmi gyűlöletkeltő vagy idegengyűlölő.

A nemzeti szuverenitás Istentől és a természettől származik. Minden velünk kezdődik. Ez a mi hazánk. Ez a mi népünk. Ez a mi történelmünk, a mi nyelvünk. Meg kell erősítenünk a határainkat”

– szögezte le.

De azt nem mondhatja senki, hogy ez egy szép ország, szeretnék idejönni és itt élni, mert itt szebb az élet. Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Tucker Carlson műsorait esténként több mint ötmillió néző követi a mértékadó, konzervatív hírtelevízión. Az amerikai műsorvezető azt írta a Twitteren, hogy a teljes interjúnak most csupán egy részletét mutatták be, korábbi ígérete szerint a következő napokban alapos beszámolókkal jelentkezik Budapestről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére