Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a mi kormányaink egyetemeket szoktak alapítani

Pörge Béla

2017.04.28. 13:13

A Modern városok program keretében a miniszterelnök Gyõrben járt, ahol Borkai Zsolttal találkozott.

Orbán Viktor Győrben, a Modern városok program keretében a kormány és Győr városa közötti együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolttal.

Nincsen magyar jövő sikeres, nagy, vidéki városok nélkül. Szükség van nagy, erős, sportos, széles vállú vásárokra, és Győr ilyen. A város önbizalmat és magabiztosságot adott egész Magyarországnak"

– mondta a miniszterelnök.

A megállapodás keretében új hangversenyterem, konferenciaterem épül majd a városban. Valamint 3 milliárd forintból új mentőállomást építenek Győrben, amely kapcsolódni fog a kórházhoz.

Pannonhalma és Győr között 4 milliárd forintból kerékpárutat is építenek, továbbá sporthotel és új városi szabadidőközpont is épül a városban. Orbán Viktor ígéretet tett arra is, hogy új hídjuk lesz a győrieknek, erre 7 milliárd forintos összeg áll rendelkezésre, és az építkezés 2019-ben kezdődhet el. Továbbá felújítják majd a Győri Nemzeti Színház épületét is. A városban egyetemfejlesztés is megvalósul majd — írja az MTI.

A mi kormányaink nem egyetemeket szoktak bezárni, hanem egyetemeket szoktak alapítani"

— jegyezte meg Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta továbbá, hogy a győri körgyűrű is meg fog épülni, valamint a 8311-es összekötő utat is fejleszteni fogják, ez 3 milliárd forintból valósul majd meg és 2018-ban kezdődhet a munka. Emellett felújítják a győri buszállomást és a vasútállomást is.

A tervek között szerepel az is, hogy Győr városát és Dunaszerdahelyet összekötnék egy négysávos úttal.

Polgármesterként a győriek álmát tudom közölni, és bejelenthetem, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírtuk a város a 15-20 évre vonatkozó vízióját és fejlődési lehetőségeit"

– fogalmazott Borkai Zsolt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére