Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a NATO először mondta azt, hogy a délről érkező tömeges migráció biztonsági kihívás

Forisek Ádám

2019.12.04. 16:00

Orbán Viktor szerdán a NATO-csúcson járt.

A magyar kormányfő a közösségi oldalán közzétett videóban magyarázta el a NATO-csúcs jelentőségét. Mint mondta, először fordult elő az, hogy a Magyarországot évek óta határvédelemre kényszerítő migrációról a NATO kimondta: biztonsági kihívás. Ez lényegében egy közép-európai sikernek tekinthető.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország számára mindig is fontos volt, a hogy nyugati katonai szövetséghez tartozzon, ezért 1999-ben csatlakozott. A kormányfő nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a csatlakozási dokumentumot ő írhatta alá.

Kiemelte: a NATO-tagság fontos identitási elem politikai közösségének is, hiszen a keresztény nemzeti erők voltak, amelyek bevitték az országot a NATO-ba első kormányuk idején.

Az azóta eltelt időben új kihívások is megjelentek a világban. Az egyik a tömeges migráció, és az annak nyomán fellépő biztonsági kockázatok, mint a terrorizmus. A NATO korábban elfogadta, hogy van egy ilyen fenyegetés, de nem sorolta a legfontosabb kihívások közé. Ez most megváltozott – emelte ki.

Orbán Viktor nagy fejlődésnek, komoly előrelépésnek nevezte, hogy a szövetség elismerte, a délről érkező tömeges migrációval a NATO-nak is foglalkoznia kell. Ebben sokévnyi komoly munkája van Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és a magyar külügynek is – közölte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére