Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán a Reutersnek: Magyarország a beruházások növelésével segíti a gazdaságot

MTI

2020.09.25. 17:40

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.
„Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás”

– fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot.
„A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is” – jelentette ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

Az amerikai elnökválasztásról is szólt a miniszterelnök.

Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-ai amerikai elnökválasztást

– mondta a magyar kormányfő.

„Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal” – jelentette ki Orbán Viktor, majd kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer, akkor valószínűleg „alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.
„Trump győzni fog” – fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

Orbán Viktor az Európai Unióval kapcsolatban leszögezte:

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.
„A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (...) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre” – fogalmazott.
„Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük” – mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.
Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

A miniszterelnök az új migrációs és menekültügyi javaslatcsomaggal kapcsolatban megjegyezte:

Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy menedékérőket fogadjon be.

A kormányfő kijelentette, a javaslat szerint az unió déli államaiba – főként az Olaszországba vagy a Görögországba – érkező, uniós tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszere olyan kötelezettségé válhat, hogy Magyarországnak migránsokat kell befogadnia.

Minden, amit tudnod kell Leyen migrációs paktumáról | ELEMZÉS

Tegnap Ursula von der Leyen asszony meghirdette a migrációs paktumát, amelyet nagyjából december óta mindenki tűkön ülve várt. A csomag összeállítását az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök, Margarítisz Szkínász elmondása szerint állítólag hónapok munkája előzte meg, a biztosok többször tárgyaltak minden tagállam kormányával, megvizsgálták minden egyes ország migrációs helyzetét, többször is jártak személyesen a [...]

Budapest nem fog beleegyezni semmi olyanba, ami oda vezethet, hogy kötelező legyen számára a Közel-Keletről vagy az Afrikából érkező emberek befogadása – emelte ki.

„Ez nagyon problematikus pont. Ez nem más, mint az áttelepítés átnevezése. És mi továbbra is elutasítjuk az áttelepítést. Ez a pont elfogadhatatlan a magyar emberek számára” – húzta alá a kormányfő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére