Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a Trumppal folytatott találkozón megerősítettük a szövetségesi kapcsolatokat

Pörge Béla

2019.05.14. 07:34

A Donald Trump amerikai elnökkel tartott találkozón számos fontos területen megerősítettük a szövetségesi kapcsolatokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Washingtonban, miután a Fehér Házban az amerikai elnök meghívására munkamegbeszélést tartott Trumppal.

A közmédiának nyilatkozva a kormányfő emlékeztetett arra, hogy utoljára 18 évvel ezelőtt járt az amerikai elnöki hivatalban munkamegbeszélésen.

Éreztem a különbséget, most másfajta vezetés, célratörőbb politika érvényesül

– fogalmazott.

Orbán Viktor és Donald Trump a Fehér Házban, a képen elöl Szijjártó Péter és Michael Bolton látható | Fotó: MTI

Kijelentette, hogy megbeszélésük Magyarország számára fontos találkozó volt, mert a két országot összekötő stratégiai szövetségesi kapcsolatokat mind a gazdaságpolitika, mind a külpolitika, mind a biztonságpolitika és a külpolitika területén megerősítették, csakúgy mint a migráció és az üldözött keresztények ügyében – szögezte le Orbán Viktor.

A találkozó a tervezettnél jóval hosszabb ideig, mintegy 40 percig tartott. A megbeszélésen Donald Trump és Orbán Viktor mellett csak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és John Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vett részt. A szűk körű megbeszélést az amerikai és a magyar küldöttség plenáris tanácskozása követte.

Ahogyan arról este már beszámoltunk, a washingtoni találkozón Trump azt mondta, hogy Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében. Méltatta Magyarország érdemeit NATO-tagként és azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a kormány tesz az illegális migráció ellen – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére