Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Bulgária Magyarország szövetségese a migráció ügyében

Nagy Gábor

2019.06.14. 11:29

A migrációs válság elégtelen európai kezeléséről, a magyar-bolgár kétoldalú kapcsolatokról és energetikai ügyekről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel.

Orbán és Radev egyetértett abban, hogy az elmúlt években európai szinten nem történt érdemi előrelépés a migrációs válsághelyzet kezelésében, miközben a veszély továbbra is fennáll. A bevándorlási nyomás bármelyik pillanatban újra felerősödhet, és az EU-nak jelenleg nincs vészhelyzeti terve erre az esetre. Mindez Bulgáriát rendkívül nehéz helyzetbe hozza.

A magyar miniszterelnök leszögezte: kormánya továbbra is szövetségesnek tekinti Bulgáriát ebben a kérdésben is, és kész minden segítséget megadni Szófiának.

A tárgyalásokon szóba került a két ország barátsága, történelmi sorsközössége, amely – mint mondták – politikai, lelki és kulturális alapját képezi a kapcsolatok további fejlesztésének.

A bolgár államfő elismeréssel szólt a magyar gazdaság eredményeiről, és közölte: országában nagyra értékelik a magyar családtámogatási rendszert.

A megbeszélésen szóba került Kína és a kelet-közép-európai országok gazdasági együttműködése, valamint energiapolitikai kérdések is. Ez utóbbi kapcsán annak fontosságát húzták alá, hogy Európa nyersanyagellátása diverzifikált legyen, vagyis a lehető legtöbb forrásból és útvonalon álljon rendelkezésre megfizethető árú energiahordozó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére