Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz

888.hu

2021.06.14. 15:51

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO jövőjéről beszélt a NATO-csúcs előtt.

 

Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. A NATO-t és a tagállamokat is fel kell készíteni arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni – közölte Orbán Viktor a NATO csúcstalálkozójára érkezve Brüsszelben. A miniszterelnök szerint ennek megfelelően a szövetség 2030-ra kitűzött stratégiájának célja a nemzeti ellenállóképesség megerősítése.

Legyen szó a pandémia elleni küzdelemről vagy a migrációval szembeni fellépésről, Magyarország nagyon aktív.

Nekünk van mit mondanunk, és tudunk mit beletenni a közösbe – húzta alá, a tagok közötti megegyezést szorgalmazva. A kormányfő szerint az, hogy a hétfői tanácskozás valóban fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, ám a szövetségesek kísérletet tesznek az új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadására.

A kormányfő elmondta azt is: jobb lenne, ha Magyarország már most képes lenne rá, hogy

a nemzeti össztermék két százalékát minden évben a saját biztonságára költse, ám a célkitűzés legkésőbb 2023–2024-re megvalósulhat.

Kevesebb szó esik róla, de egy másik, a szövetségen belüli kötelezettségvállalás – miszerint a védelmi kiadásokon belül húsz százalék vonatkozzon a fejlesztésekre, új technológiákra – tekintetében Magyarország már teljesített. „Mi a világ egy olyan pontján élünk, ahol hadsereg nélkül nem lehet meglenni, hadsereg nélkül nincs biztonság. Húsz-harminc évig ezt elhanyagoltuk, de most, úgy érzem, e tekintetben is visszatesszük Magyarországot a térképre” – fogalmazott.

A magyar családok és a magyar nemzet számára katonai kapacitás, bevethető katonai erő mindig szükséges lesz

– húzta alá Orbán Viktor.

„Elutasítjuk a hidegháborús politikát. Ötvennyolc éves vagyok, huszonhat évet éltem a hidegháború alatt. Higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy az rossz!” – a miniszterelnök ezt már angol nyelven, Kínáról szólva mondta doorstep nyilatkozatában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére