Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán gyõzelemre áll Brüsszellel szemben

Nagy Gábor

2017.09.15. 10:58

A Politico címû lap pénteken közölt cikket a kormányfõrõl. Ebben azt taglalja a szerzõ, hogy a magyar miniszterelnök lassan eléri, hogy a bevándorlással kapcsolatban mindenki vele értsen egyet az Európai Unióban.

Brüsszelben senki nem meri hangosan kimondani, de Orbán Viktor győzelemre áll a bevándorlásról szóló vitában – vezeti fel a cikkét a Politico.

A lap hozzáteszi, hogy bár 2015 ősze óta igen nagy ellenszéllel kell megküzdenie a magyar kormányfőnek Brüsszelben (főleg a déli határra felhúzott kerítés miatt), az idő múltával mégis az a tendencia kezd kialakulni a brüsszeli politikusok körében, hogy egyre gyakrabban beszélnek azokról az intézkedésekről, melyeket a magyar kormányfő már jóval korábban felvázolt.

Magyarán: az integráció helyett az illegális bevándorlást korlátozó szemlélet kezd dominálni az EU vezetőinek körében.

A cikk megjegyzi, hogy még Jean-Claude Juncker is a magyar miniszterelnök elképzeléseit firtatta évértékelő beszédében. Az Európai Bizottság elnöke megemlítette például, hogy a külső határok védelme alapvető fontosságú a közösség jövőjének szempontjából, de kitért arra is, hogy a menedékkérőket az unió határain kívül kell megállítani. És ahogy a magyar kormányfő is többször kifejtette már, most szerdán Juncker is elmondta:

Azokat a migránsokat, akiknek nincs joguk Európában maradni, haza kell küldeni.

A cikk szerzője, Jacopo Barigazzi arra is kitért, hogy bár az uniós vezetők folyamatosan a szolidaritás fontosságát hangsúlyozzák, az utóbbi időben tapasztalt lépések – mint például az olaszok szigorúbb fellépései a Földközi-tengeren tevékenykedő, illetve a migránsutaztatásban jártas NGO-kkal szemben, vagy az észak-afrikai országokkal megállapodásra való törekvések – egytől egyig olyanok, melyek összhangban vannak a magyar miniszterelnök javaslataival.

A Politico által megkérdezett uniós tisztségviselők szerint bizonyos területeken a magyar megközelítés egyszerűen a józan észt képviseli.

Jacopo Barigazzi végül azt is megemlítette, hogy bár Budapest és Pozsony elvesztette a kvótapert az Európai Bíróságon, a tények azt mutatják, hogy az Európai Unió Tanácsa csak "üres" jogi győzelmet aratott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére