Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: "Hungary first"

Nagy Gábor

2017.11.09. 10:15

A magyar miniszterelnök csütörtökön a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén a Várkert Bazárban beszélt.

Magyarország arra törekszik, hogy jó anyaország legyen, vagyis minden magyar otthona lehessen – mondta a kormányfő. Úgy fogalmazott: a diaszpóra a nemzeti büszkeségnek egyszerre forrása és erőtartaléka is.

Orbán Viktor megköszönte a diaszpórában élő magyaroknak az elmúlt években mutatott támogatást, azt, hogy a világ számos pontján segítik építeni a magyar közösséget.

A miniszterelnök reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az egymilliomodik magyar "visszahonosított" állampolgár éppen december 5-én – a kettős állampolgárságról tartott 2004-es népszavazás évfordulóján – tehet majd esküt.

Magyarország a saját lábára állt

Magyarország a saját lábára állt, rendbe tette pénzügyeit, gazdaságát, nem szorul más pénzére – mondta a kormányfő. Hozzátette: ma már mintegy 4,4 millió magyar dolgozik, és mindegyikük fizet adót is.

Később kifejtette: az elismerés és a tisztelet jelének tartja a Magyarországgal szembeni nemzetközi támadásokat

A miniszterelnök beszélt a határvédelemről is, amelyről azt mondta: amikor Magyarország védi a határait és ragaszkodik szuverenitásához, akkor Európát és a nyugati kultúrát is védi.

Orbán szerint Magyarországon családbarát, a családokat támogató politikát folytatnak, ami nemzeti létkérdés is. Kifejtette azt is: a magyar kormány nem fogadja el azt az álláspontot, amely bevándorlókkal oldaná meg ezt a helyzetet. Brüsszel egy európai egyesült államokat akar létrehozni, mindezt megspékelve az idegen kultúrákból érkező migránsokkal. Ezért a cél egyértelmű:

2030-ra saját erőből a termékenységi ráta a népességfenntartásához szükséges 2,1 százalékra növekedjen"

–  fogalmazott a kormányfő.

Donald Trump amerikai elnök "America first" jelszavára utalva Orbán Viktor úgy fogalmazott: Trump elnök politikáját követik abban a tekintetben, hogy "Hungary first".

A 2018-as választásról

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a következő parlamenti választás elsődlegesen nem arról szól, hogy melyik pártra, hanem hogy milyen jövőre szavaznak a választók.

Meg akarjuk-e védeni mindazt, amit elértünk, Magyarországot továbbra is nem bevándorlóországként akarjuk-e látni, vagy pedig beadjuk a derekunkat, elfogadjuk azt, amit diktálnak, szabad nemzetből ismét alávetett nemzetté válunk, és elfogadjuk, hogy bennünket mások (...) olyan bevándorlóországgá fognak átalakítani, amely a nemzeti kultúrájára és a keresztény hagyományaira nem épít"

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére