Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: továbbra is szorosan együttműködik a Fidesz és Berlusconi pártja

Bokor Gábor

2019.10.10. 20:37

Továbbra is szorosan együttműködik a Fidesz és Silvio Berlusconi pártja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának csütörtökön Rómában.

A kormányfő az olasz Forza Italia párt vezetőivel, Silvio Berlusconi elnökkel és Antonio Tajani alelnökkel egyeztetett. A megbeszélés után közölte: érintettek európai ügyeket, az olasz-magyar kapcsolatokat és az Európai Néppárt kérdését is. Kiemelte: az európai ügyeket illetően abban maradtak, hogy továbbra is a legszorosabban együttműködik Silvio Berlusconi pártja és a Fidesz az Európai Parlamentben és minden más európai intézményben.

Róma, 2019. október 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) megbeszélést folytat Silvio Berlusconival (j) és Antonio Tajanival (j2) Rómában, a Palazzo Grazioliban 2019. október 10-én | MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök közölte: a magyar-olasz kapcsolatok tekintetében arról tárgyaltak, hogy most olyan gazdaságpolitikát folytatnak, amely a legmodernebb technológiával rendelkező cégek beruházásait honosítja meg Magyarországon, és számítanak az olasz vállalatokra.

Silvio Berlusconi egy üzleti delegációval el is jön majd Magyarországra, és tanulmányozni fogják a befektetési lehetőségeket

– mondta Orbán Viktor, aki szerint az Európai Néppárt ügyében arról beszéltek, hogy mi a néppárton belül nagyon közel vagyunk egymáshoz, mind a ketten kifejezetten ellenezzük a migrációt, ellenezzük az adóemeléseket, ellenezzük a versenyképességet rontó gazdasági európai döntéseket, ellenezzük az adózás szabályainak uniós szintre való emelését.

Róma, 2019. október 10. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Róma belvárosában, mellette Kovács Ádám nagykövet, Szomráky Béla, Rahói Zsuzsanna külpolitikai főtanácsadó és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (b-j) 2019. október 10-én | MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Azt mondta: „mi egy olyan pártszövetség vagyunk, egy olyan páros vagyunk az Európai Néppárton belül, amely a jövőben is együtt kíván működni”. Orbán Viktor szerint „ezért ők nagyon győzködnek bennünket, hogy maradjunk is benn az Európai Néppártban, de erről majd később fogunk döntést hozni, hogy ha letisztultak a viszonyok az Európai Néppártban”. Hozzátette: „ahhoz még néhány hétre azért szükség lesz.”

Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) rendezvényére érkezett Rómába, a CDI – amelynek egyik alelnöki tisztségét a kormányfő tölti be – az olasz fővárosban tartja soron következő vezetőségi ülését – mondta korábban Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére