Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Trump nem korlátozott ideológiailag

Sümeghi Lóránt

2016.11.25. 06:28

Orbán Viktor miniszterelnök többek közt arról is beszélt a Világgazdaság mai számában, hogy a megválasztott amerikai elnökkel, Donald Trumppal lefolytatott telefonbeszélgetés után komoly remény mutatkozik arra, hogy rendezõdhet Magyarország viszonya az Egyesült Államokkal.

Orbán Viktor miniszterelnök többek közt arról is beszélt a Világgazdaság mai számában, hogy a megválasztott amerikai elnökkel, Donald Trumppal lefolytatott telefonbeszélgetés után komoly remény mutatkozik arra, hogy rendeződhet Magyarország viszonya az Egyesült Államokkal.

A kormányfő arra a kérdésre, miszerint Magyarország pozíciója változik-e attól, hogy jövőre új elnöke lesz Amerikának, úgy válaszolt, hogy valamivel többet tud már, mint ami a híradásokból kihámozható. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy már beszélt telefonon az új amerikai elnökkel, így állíthatja, hogy a mi pozíciónk sokat javult:

Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot.

A miniszterelnök kifejtette, úgy érzékeli, Trump tisztában van azzal, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Hozzátette, hogy a megválasztott amerikai elnök meg is hívta Washingtonba: 

elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen „fekete bárányként” kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is.

Orbán Viktor úgy értékelte, hogy most olyan elnöke lesz Amerikának, aki ideológiailag nem korlátozott, tehát nyitott ember, és sokkal inkább a siker, a hatékonyság és az eredmény érdekli, mintsem a politikai elméletek. Hangsúlyozta, hogy ez nekünk kedvez, hiszen a tények mellettünk szólnak. A gazdasági együttműködés eddig is jó volt, csak az ideológiák jelentettek akadályokat - tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére