Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

888.hu

2022.05.17. 14:00

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

 

Orbán Viktor tegnap letette miniszterelnöki esküjét, ma pedig közé is tett egy videót az új kormányról. Emiatt pedig érdemes megnézni, hogy kik is az új kormány tagjai.

Sok név ismert az emberek számára, így nem is szorul bemutatásra, ilyen például Varga Judit, Szijjártó Péter, Pintér Sándor és Gulyás Gergely.

 

De vannak az új kormányban nagy visszatérők is, hiszen Lázár János 2014 és ‘18 között a miniszterelnökséget vezető miniszter volt, majd 4 évig vezette mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-t, hogy most újra visszatérjen a kormányba mint építési és beruházási miniszter.

 

 

A másik nagy visszatérő Navracsics Tibor, aki 2010 és 2014 között Magyarország közigazgatási és igazságügyi minisztere volt, majd az Európai Bizottságban vállalt szerepet mint kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos. Amikor 2019-ben lejárt a bizottsági mandátuma, hazajött és az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplett fejlesztéséért felelős kormánybiztos lett, úgy néz ki, az új kormányban ezen a két szakterületen szerzett tapasztalatokat aknázhatja ki, hiszen ő lett az uniós források felhasználásáért felelős miniszter.

 

 

Van viszont egy-két ember, akik most próbálják ki magukat először miniszteri pozíciókban, ilyen például Csák János kulturális és innovációs miniszter. Elsőre talán furcsának hangzik, hogy ez a két dolgot egy miniszter fogja össze, de ha megvizsgáljuk az új miniszter személyiségét, akkor máris értelmet nyer a dolog. Csák János ismerősei higgadt, művelt, olvasott embernek tartják, aki szeret elmélyülten filozofálni. Ezek mellett

sosem rejtette véka alá polgári, jobboldali elkötelezettségét sem.

 

Miközben mint vállalkozó és menedzser az üzleti szféra több helyén is (többek között MOL és Matáv) megállta a helyét, majd egy sikeres diplomata korszakot is maga mögött tudhat mint londoni nagykövet. Ha ez nem lenne elég indok arra, hogy jól tölti be majd a pozícióját, azt is érdemes róla tudni, hogy Budapesti Corvinus Egyetemen megalapozta a jövőképesség-kutatás tudományterületét is, aminek tapasztalatát biztosan fogja tudni használni mind a kultúrában, mind az innovációban.

 

 

Másik új név Nagy Márton, aki a gazdaság fejlesztésért fog felelni. A miniszter nem most került Orbán Viktor mellé, hiszen amikor 2020-ban távozott jegybank alelnöki székéből, akkor Orbán Viktor gazdasági főtanácsadójává vált. Ebből a pozícióból kerül most ő át miniszteri helyére és folytatja tovább munkáját a magyar gazdaság fejlesztésében. A jegybankban a főnökei kiemelkedően okos, felkészült szakembernek tartották és munkatársai szerint mély tudású, nagy munkabírású, tehetséges szakemberről van szó.

 

 

Az orosz-ukrán helyzet miatt is fontos tárcát, a honvédelmi tárcát pedig Szalay-Bobrovniczky Kristóf kapta meg. Alapvetően sok katona felmenővel rendelkezik és ő maga is tartalékos százados, a Magyar Honvédség Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységénél, míg a Palotaőrség állományában tartalékos csoportparancsnok. Ezen kívül talán egy kicsit hasonló sorsot futott be, mint újonc társa, Csák János, hiszen több cégnél látott el vezető beosztást (Pantel Zrt., Deutsche Telekom), majd pedig ő is londoni nagykövet volt.

A többi miniszter talán nem szorul bemutatásra, de azért érdemes a Magyarország Kormánya Facebook-odala alapján végigböngészni, hogy kik és milyen miniszteri pozícióba kerültek az ötödik Orbán-kormányban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére