Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak az idősek

888.hu

2021.10.01. 08:40

Orbán Viktor Kossuth Rádióban adott interjújában beszélt a nyugdíj prémiumról, a haderőfejlesztésről és a sikeres rezsicsökkentésről.

 

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, Magyarországon szerencsére sok nyugdíjas van. Ez jó dolog, mert élnek a szüleink és a nagyszüleink. A kormányfő közölte, hogy itthon olyan nyugdíjrendszer van, ami a beszedett adókból áll.

Itthon nem lehetett közösségi tőkét felhalmozni, és annak a hozamából fizetni a nyugdíjat.

Idén jó híreink vannak a nyugdíjasoknak.

80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak az idősek, amit novemberben fizetnek ki.

Mindenkinek egységesen adják oda a 80 ezer forintot – tette hozzá. Az év második felére eső magasabb inflációt is korrigálni kell, így lesznek olyan nyugdíjasok akik a 80 ezer forint helyett akár 100 ezer forintot is kaphatnak.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben azt vállalta, hogy kijavítják a Gyurcsány-kormány hibáit. Mára sikerült úgy átszervezni a magyar gazdaságot, hogy a következő év elején kétheti plusz nyugdíjat ki tudnak fizetni,

de ha sikeres lesz a kormány gazdaságpolitikája, akkor február elején akár a teljes 13. havi nyugdíjat ki lehet fizetni.

Orbán közölte, hogy szinte biztosan 5,5 százalék felett lesz a gazdasági növekedés. A pandémia az idősek mellett a gyermeket nevelő családokat terhelte meg. A nagyobb növekedésből származó pluszpénzt pedig a gyermeket nevelő családok kaphatják meg.Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig.

Ezek után a kormányfő beszélt az energiaellátásról. Orbán Viktor szerint: sok országban nagy probléma van, mert nincs gáz és emiatt 2002-2010 között többszörösére emelték a gáz és az áram árát.Nagy csata volt a nemzetközi cégekkel és Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt.

Ma a legolcsóbb a gáz Európában itthon, és az áram a második legolcsóbb.

Mi vesszük az energiát, mert nincsenek ilyen forrásaink – mondta a kormányfő.

Nyugat-Európában olyan gázáremelések vannak, amitől itthon már elszoktunk. A politikai kritikákat és az energiaellátást nem lehet összekötni, és az oroszokkal meg kellett egyezni – hangsúlyozta a kormányfő, majd hozzátette: az ukránok szempontjait nem tudjuk figyelembe venni. A magyar emberek érdekeihez kell igazítani a lépéseinket gázügyben is.

Havi 32 ezer forinttal többet kellene fizetni a családoknak, ha a világpiaci árakhoz igazítanánk a rezsiárakat.

 

A haderőfejlesztésre kitérve Orbán Viktor elmondta, hogy a szomszédaink nagyon komoly haderőfejlesztéseket hajtanak végre. Ha pedig baj van, akkor nem biztos, hogy kapunk segítséget, ha nem teszünk meg mindent a biztonságért.

A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre.

Egyik napról a másikra nem lehet egy hadsereget felépíteni – tette hozzá. A kormány azért tartott kormányülést egy hadgyakorlat előtt, hogy áttekintsék, hogyan áll a honvédség fejlesztése.

Orbán Viktor közölte, hogy nagyon kevés pénzt kaptunk határvédelemre Brüsszeltől.

A magyar határra nehezedő nyomás elhárítása teljesen rajtunk múlik. Litvánia esetében az unió segít a kerítésépítésben, így minket is megillet ez a támogatás. Orbán közölte, el kellene ismerni azokat a költségeket, amiket a nyugatiak védelmében hoztunk.

Végezetül a kormányfő beszélt a koronavírusról: a vírus nem megy el, akik nem oltották be magukat, azok nem számíthatnak arra, hogy ők nem fertőződnek meg. Mindenkit meg fog találni a vírus, akik nincsenek beoltva. Nem érdemes kockáztatni, az oltatlanság a kockázat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére