Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A fideszes EP-képviselők kilépnek az Európai Néppártból

888.hu

2021.03.03. 11:25

Ezúton tájékoztatom, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az EPP európai parlamenti képviselőcsoportból – írta Manfred Webernek címzett levelében Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt írta:

Csalódottan látjuk, hogy miközben több százezer európai ember kerül kórházba, orvosaink az emberéletek megmentésén dolgoznak, ez alatt az EPP képviselőcsoportját belső adminisztratív ügyek bénítják meg, és azzal foglalatoskodik, hogy elnémítsa és letiltsa demokratikusan megválasztott európai parlamenti képviselőinket.

Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben. Európai parlamenti képviselőink korlátozása választott tisztségük gyakorlásában megfosztja a magyar választókat demokratikus jogaiktól. Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből kifolyólag a Fidesz vezető testülete úgy döntött, hogy azonnal elhagyjuk az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját.

Európai parlamenti képviselőink továbbra is azokért a választókért fognak felszólalni, akiket képviselnek, és meg fogják védeni a magyar emberek érdekeit – írta az EPP vezetőjének.

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van...

Közzétette: Novák Katalin2021. március 3., szerda

 

 

Gál Kinga és Deutsch Tamás elmondta,

sajnálatos és politikailag elfogadhatatlan, hogy egy naponta több ezer európai polgár életét követelő járvány idején, ami soha nem látott nyomás alá helyezi polgárainkat és gazdaságainkat, az EPP-frakció kapkodó adminisztratív manőverekbe kezdjen, és megkérdőjelezhető felfüggesztési szabályokon keresztül korlátozza az európai parlamenti képviselők jogait”.

A fideszes európai parlamenti képviselők hozzátették, hogy jogi és politikai aggályaikat több alkalommal kifejezték a tárgyalások során, azonban a néppárti frakció alapszabály-módosításának végleges változata ezekre nem adott kielégítő választ. Ennek következtében az alapszabály elfogadott módosítása azzal fenyeget, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tudják gyakorolni képviselői jogaikat.

Álláspontjuk szerint minden körülmények között maradéktalanul tiszteletben kell tartani az európai választásokon a Fideszt támogató csaknem kétmillió magyar polgár demokratikus döntését, és a megválasztott képviselőik jogai semmilyen módon nem korlátozhatók vagy megvonhatók. Meggyőződésük szerint a politikai nézetkülönbségek jogi szankcionálása antidemokratikus és méltatlan az Európai Néppárthoz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére