Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszaadja a kormány a gyereket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót

888.hu

2021.06.09. 11:13

Kétszázezer forintos minimálbér a cél – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság csúcskonferenciáján, hozzátéve, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítésétől sem lehet visszalépni.

 

A miniszterelnök fontos kérdést tett fel: mekkora lesz a GDP-növekedés, és milyen gyorsan térünk vissza a pandémia előtti gazdasági növekedéshez?

Orbán Viktor a hitelmoratórium mostani formájának szeptemberig tartó meghosszabbításáról is beszélt.

A GDP-növekedésről elmondta, riasztó számokat látni, hogy mikor érjük el a válság előtti szintet. A 6 százalékos várakozásra egy Rejtő Jenő-regény jelenetével reagált, amelyben a főhősnek 100 dollárt ígérnek, mire ő azt mondja, „inkább legyen 10, mert olyat már láttam”.

Orbán elmondta, 4,5 millió felett van a ma munkában állók száma, mindössze 50 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint a válság előtt. A cél az, hogy ezt az 50 ezret behozzuk, és még ennyi munkahelyet teremtsünk az idén – szögezte le.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a mi horizontunkon a magyar minimálbérnek kétszázezer forintosnak kell lennie. Ezért a kis- és középvállalkozásokat terhelő adókat csökkenteni kell, hogy ki bírják fizetni a magasabb minimálbért.

Nem egy politikai kérdéssel állunk szemben, hanem egy egész társadalmat átfogó problémával, ezért kell egy nagyon széles összefogás a gazdaság minden szereplőjével, hogy a kormányzat újra tudja indítani az országot”

– emelte ki.

Hozzátette, gazdaságpolitikát pártalapon nem lehet csinálni. Amikor egy gazdaságot kell újraindítani, akkor mindenkire szükség van.

A válságban nincs normativitás, azaz liberális elvek mellett szervezett gazdaságpolitikával nem lehet megoldani egy válságot, ugyanis ekkor történnek a megszorítások

– emlékeztetett Orbán.

Helyette célra tartott döntéshozatal, operatív törzs működött a járvány idején, és fog működni a későbbiekben is.

Két operatív törzs lesz ezentúl: a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs és a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs.

Az előbbit Szijjártó Péter, az utóbbit Novák Katalin vezeti majd.

A miniszterelnök elmondta, a következő járványokra való gyors reagálás érdekében fontos, hogy önellátók tudjunk lenni.

Nem függhetünk másoktól, ezért ki kell építeni a vakcinagyártás képességét, és elő kell tudnunk állítani a saját vakcinánkat.

A globális adóemeléséről azt mondta, hogy a nagyhatalmak a saját érdekük szerint döntöttek.

Mire ebből lesz valami, addigra lehet, több választást is megnyerünk. Abszurdnak tartom, hogy a világ bármely szervezete megmondja, milyen adó legyen Magyarországon. Az itthoni alacsony vállalati adó nem azért van, hogy adóparadicsomot nyújtsunk, hanem tényleges beruházást hoznak ide”

– mondta a kormányfő.

Aki ezt el akarja venni tőlünk, az a valódi beruházásokat akarja elvenni tőlünk – tette hozzá.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy jelenleg a budapesti turisztikai ipar 90 százaléka a külföldre épül, ez nem lesz versenyképes, ezért kell inkább a vidéki magyarokra épülő kapacitást létrehozni.

Orbán Viktor bejelentette,

hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadják a 2021-ben befizetett adót.

Mindez 550-580 milliárd forintot jelenthet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére