Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Hazudtak Brüsszelben a szankciókról

888.hu

2022.09.30. 08:08

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában nyilatkozott.

 

– „Ugyan a politikáról sokat szoktak okoskodni, de ez egy tapasztalati műfaj és a tapasztalatot használni kell.” – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a nemzeti konzultációról. A miniszterelnök rögzítette: az elmúlt 12 éves kormányzás alatt voltak nehéz, sőt válságos pillanatok is, de azt tanulta meg, hogy az a jó, ha valamilyen formában be tudjuk vonni az embereket egy-egy döntésbe.

 

– „Természetesen a kormánynak is van a szankciókról véleménye, viszont arra törekszünk, hogy egyetértési pontot tudjunk létrehozni, mert minél válságosabb időszakot élünk, annál nagyobb szükség van az egyetértésre.”

– jelezte.

Továbbá a kormányfő szót ejtett arról, hogy esélyt kell adni az embereknek, hogy elmondhassák a véleményüket, vagy elmondhassák a különvéleményüket, amelyre formákat kell találni. Orbán Viktor kiemelte: Brüsszelben egyszer már hazudtak az embereknek, s azt is mondták, sőt megállapodás született arról, hogy nem terjesztik ki a szankciókat az energiaárakra, majd a németek egyszer csak bevezették ezt, s azóta fizetjük ezt a szankciós felárat.

 

Most az a kérdés, hogy tovább rontunk-e ezen a helyzeten.”

 

– tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, azt az összefüggést világosan látta, ha elkezdjük lebegtetni azt a kérdést, hogy a gázra kivetünk-e szankciókat, az olajra meg ki is vetjük, akkor az árak pillanatok alatt emelkedni kezdenek.

 

A hibás döntéseket ki lehet javítani

„A kereskedők új lehetőséget látnak, az eladók alkalmazkodnak ehhez. Ilyenkor mindenki megmozdul, óriási erők kezdenek dolgozni azon, hogy alkalmazkodjanak egy általuk feltételezett magasabb árhoz. Ez önmagában viszi is fel az árat. A spekulánsok pedig súlyos extraprofit-milliárdokra tesznek szert.” – ismertette a miniszterelnök.

– „Mi nem szavaztuk meg a szankciókat. Mi mentesítést kaptunk. Magyarország kiharcolta a kivételt. Ha nem tettük volna meg, az lenne ma a baj Magyarországon, hogy nincs energia.”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, amikor a brüsszeli bürokraták átvitték a szankciókat, tudták, hogy ebből egy felgyorsuló élelmiszer-árnövekedés lesz, emellett pedig aszály is volt hazánkban, ezért vezették be az élelmiszer-árstopot. A kormányfő úgy látja, van olyan, hogy hibáznak a döntéshozók, de ezek többségét szerinte ki lehet javítani. Ilyen a szankciókról szóló döntés is. A miniszterelnök szerint a szankciós politikát éppen ezért kell megváltoztatni, mert ha ezt nem érjük el, akkor beépül a gazdaságba az a felár, amit most fizetünk az energiáért.

 

181 ezer forintos támogatás a családoknak

– „Nekem két dolgom van. Mindent megtegyek azért, hogy Magyarországon legyen energia. Azért lehet mindenki nyugodt, mert ha nem jönne gáz a vezetékeken, a magyar gazdaság úgy működne, mint most, mert Magyarország betárolt gázból. A másik a családok, és a vállalkozások védelme. A családok védelménél sok eszközt használunk. Van a rezsivédelem. Átlagosan egy család 181 ezer forintot kap.”
– ismertette a miniszterelnök.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére