Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: a magyar emberek támogatják, hogy segély helyett munkát adjunk

Horváth Tamás

2020.01.17. 09:04

A miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában fejtette ki a gondolatait.

A Kossuth Rádiónak adott interjút péntek reggel Orbán Viktor magyar kormányfő. A politikus a V4-Ausztria találkozó és a Fidesz-EPP csörte mellett a hazánkban eluralkodó börtönbiznisz kapcsán is megnyilvánult.

Izgalommal vártam a V4-Ausztria találkozót

– közölte Orbán Viktor kormányfő.

Emlékeztetett arra, hogy az osztrák kormánykoalíciót egy titkosszolgálati akcióval szétszedték. Pedig szerinte ez a modell, vagyis hogy az európai jobbközép a tőle jobbra álló párttal együtt kormányoz, ideálisnak mondható.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás. Ennek kapcsán megjegyezte, egyelőre kérdéses, hogy mi sül ki az osztrák néppárti-zöld kormánnyal.

Bevándorlásban nem lesz semmilyen változás Ausztriában

– tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, az osztrák gazdaság súlya is meg fog nőni, mivel a német gazdasághoz képest több mint kétszer nagyobb mértékben nőtt az osztrák.

Ami rossz hír, hogy az osztrákok továbbra is atomellenesek

– emlékeztetett Orbán Viktor.

Az európai parlamenti szavazásról azt mondta a kormányfő, hogy továbbra is bevándorláspárti többség van, ezért szavaznak ellenünk, és lenéznek bennünket. A balliberálisok szerint jótétemény a muszlimok beengedése, és minket elmaradottnak tartanak.

Orbán Viktor szerint nem az ész alapján, hanem indulatosan viszonyulnak a magyar állásponthoz: kellemetlen, hogy az EPP-ben óriási vitát kellett folytatni, egy centire voltunk a kilépéstől.

Azért nem tettük, mert a franciák, a spanyolok és olaszok velünk voltak

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a Soros-hálózat továbbra is nagyon aktív az európai politikában.

A világ első számú oligarchája Soros, aki maffiaszerűen gyakorol befolyást az európai politikára, ő áll a lengyelek és a magyarok elleni uniós támadások mögött is

– tette hozzá.

Szólt arról is, hogy Soros hálózata is kevert népességet akar. Mindezekről a kérdésekről nem lehet nyíltan beszélni Brüsszelben. Mindennek oka, hogy a szembenálló felet erősnek látják, és félnek tőle.

Az utóbbi dologtól sok nyugati politikus fél, én egyébként már nem félek ettől a dologtól, mert már többször átéltem

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta, még egy kísérletet teszünk az EPP ügyében, ha nem áll ki a néppárt Magyarország mellett, akkor egy új kereszténydemokrata mozgalmat kell indítani.

Nem fognak a magyar érdekek sérülni, ha esetleg elhagyjuk az EPP-t

– ismertette a kormányfő.

Orbán Viktor a börtönbizniszről azt mondta, hogy csúcstartó egy olyan 33 éves férfi, aki 8,5 év börtön után kapott több mint 8 millió forintot.

A börtön nem egy romantikus hely, és ott történhet olyan, ami súlyosan érint egy-egy személyt. Eszes, jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, hogy az európai szabályok a kínzás tekintetében olyan enyhék, hogy erre üzletet lehet építeni

– emlékeztetett a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, olyan ítéletek is születtek, hogy azért kapott valaki kártérítést, mert nem süt be a cellába eléggé a nap. Nálunk az elítéltek többsége dolgozik, nem kínozva van. Mivel már több mint 10 milliárd fölé ment a kifizetett összeg, mivel joggal való visszaélésnek minősül az egész, ezért a magyar parlamentnek változtatnia kell.

Minden kifizetést felfüggesztünk

– húzta alá.

Orbán Viktor a gyöngyöspatai ügyről azt mondta, a kiindulópont a magyarok igazságérzete, a magyar emberek támogatják, hogy segély helyett munkát adjunk. Hozzátette, a felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyenes étkezést is.

Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért

– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkózási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére