Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot

888.hu

2021.10.15. 08:40

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt péntek reggel.

 

„A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában” – kezdte Orbán Viktor. „Eddig is segítettük szomszédunkat, most pedig teljesítjük a kérésüket, a határhoz közeli kórházakba egyelőre 50 betegüket átvesszük, és ellátjuk. Romániában az átoltottság aránya 29 százalék, Magyarországon 59. Ez adja a különbséget” – húzta alá a miniszterelnök. Tavaly háromszor annyi volt nálunk az aktív fertőzött, mint most, és kétszer annyian voltak kórházban – az oltás tehát működik. Nem fogják tudni az emberek elkerülni a negyedik hullámot, a delta variáns sokkal agresszívabb, mint a korábbiak. Az oltatlanok esetében a veszély sokkal nagyobb, mint ezelőtt. A kormányfő azt kéri tőlük, hogy ne kockáztassanak. Ő is megkapja a hétvégén az oltást, a harmadik oltás felér egy életbiztosítással – mondta Orbán Viktor.

Jó, ha van az embernél maszk, a kormányfő is használja, ha úgy látja, hogy szükség van rá,

de egyetlen dolog bizonyul eredményesnek a járvány ellen: az oltás. Nyáron felkészült az ország, mindenünk van az egészségügyben, az ország működésének leállítása nélkül fel tudjuk venni a harcot a negyedik hullámmal.

A miniszterelnök elmondta: mi, magyarok is próbálunk fejleszteni oltást, nem állunk rosszul vele, minden reményünk megvan, hogy lesz saját fejlesztésű vakcinánk.

A nyugat-európaiak nem bíznak magukban, feladták a reményt, hogy a nemzetük úrrá tud lenni a népesedési válságon,

ezért pótolnák a hiányzókat migránsokkal. Ez a gondolkodásmód a magyar embert mellbe vágja. Mi, magyarok még harcolunk, a fiatalok akarnak gyermeket, többet, mint amennyi megszületik, így ha sikerülne elmozdítani azokat az akadályokat, amelyek miatt kevesebb gyerek születik, mint amennyit vállalnának, akkor helyrebillenhet az egyensúly.

A nyugati gőg nem éri be azzal, hogy sikeresek, ahhoz is ragaszkodnak, hogy nekik van igazuk.

Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy akarnak, azt is akarják, hogy ismerje el őket mindenki, és vegye át a döntéseiket a többi ország, meg akarják mondani, hogyan éljenek mások.

A németek például a barátaink, és mindig az a kérdés Európában, hogy mit akar Németország. Az utóbbi időket figyelembe véve ez egy német Európa, vagyis azt akarják elérni, hogy ismerjük el és vegyük át a megoldásaikat, de ez a magyar felfogástól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Sok Góliát Dávid ellen szervezkedik, 12 ország levelet írt, amelyben megfogalmazták, hogy milyen lépéseket kell tenni a határok megvédése érdekében. Ellensúlyt akarunk képezni a német Európa-felfogással szemben.

Ha jött a baj délről, a nyugatiak soha nem segítettek, inkább azt akarták, hogy Magyarország legyen az ütközőzóna,

amely megvédi őket, és folytathatják a kényelmes életüket. Így volt ez például a török elnyomás alatt is. Egy hiba beismerése nagyvonalúságot igényel, ma ez hiányzik az európai politikából. Ma már mindenki kerítést épít, de soha egyetlen európai vezető nem ismerte el Magyarországot.

A rezsiharc az első csaták egyike volt Brüsszellel 2010 után.

A kétezres években, amikor a baloldal irányított, azok a kormányok folyamatosan engedték, hogy a szolgáltatók emeljék a rezsiárakat, amelyek így az egekbe emelkedtek. Nagy csata volt, hogy ezt megváltoztassuk. A rezsiár-szabályozás rögzítette a gáz meg a villany árát. Bécsben ma az áram kétszer annyiba kerül, mint Budapesten, a berliniek meg háromszor annyit fizetnek, mint mi.

A baloldali képviselők, a Gyurcsány-féle csoport a mai napig piaci árat követel,

ami 380-400 ezerrel nagyobb költséget jelentene a magyar családoknak. Brüsszel semmit nem tett, amikor már látni lehetett, hogy felfelé fognak menni a rezsiárak Európában, ráadásul továbbra is árat emelnének az áram és a villany, valamint az üzemanyag esetében, a klímavédelemre hivatkozva.

A magyar álláspont az, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kellene ezt megfizettetni.

A nyugati országokban a politikustól nem azt várják el, hogy irányt mutasson és vezessen, hanem hogy az intézményeket menedzselgesse. Amikor a dolgok rosszul mennek, és új ellenség üti fel a fejét, akkor nem lehet hagyományos megoldásokra támaszkodni, felelős döntések kellenek, virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt, miközben a rendőröket és a katonákat támadják. A járványok és a migráció korát éljük, a vezetőknek dönteniük kell, ha a rezsiár nő, azt meg kell fékezni. A migráció okait nem csak elmagyarázni kell, meg kell akadályozni, hogy az illegális migránsok bejussanak.

Nyugaton bizonytalanság van, ez a különbség köztük és Közép-Európa között.

A V4 az árak növekedését megakadályozó javaslatokat visz a jövő heti EU-csúcsra. A mostani szabályozási rendszer teret nyit a spekulációnak, ez rossz szabályozás, meg kell változtatni. A klímaromboló cégeket kell megadóztatni, nem az embereket – zárta az interjút a magyar miniszterelnök.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére