Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A választás tétje a béke és a biztonság

888.hu

2022.03.27. 09:30

Számunkra nem az a kérdés, hogy kicsit többet fizetünk-e a gázért, vagy az olajért, hanem, hogy jön-e vagy sem. Az a kérdés, hogy megáll-e a gazdaság, vagy sem. Ha teljesítenénk az ukránok kérését az azt jelentené, hogy magyar gyárakat kell bezárni és megnőne a munkanélküliség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A NATO magáévá tette azt a magyar álláspontot, hogy szervezeti szinten nem küld katonát Ukrajnába, de a tagjai számára külön-külön nem is tiltja ezt meg”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. A kormányfő hozzátette, hogy arra a megállapodásra jutottak, hogy az országok egyénileg azt tehetik, amit jónak látnak.

A légtérzárról a miniszterelnök azt mondta, hogy „az egy szép kifejezés, de valójában légi háborút jelent, tehát aki légtérzárat akar az valójában azt mondja, hogy vegyünk részt egy légi háborúban”.

Az EU-csúcsról szólva a kormányfő felidézte, hogy az unió szankciós listákat fogadott el, de ezeket csak akkor lehet elfogadni, ha minden tagország elfogadja. Ha egy tagország is tiltakozik a javaslat ellen, azt elvetik. Ilyen javaslat volt a gázszállítás megszüntetése Oroszország irányából. Ezzel Németország is egyetért.

A miniszterelnök emlékeztetett: a magyar olajszállítások 65, a gázszállítás 85 százaléka érkezik Oroszországból.

Tehát számunkra nem az a kérdés, hogy kicsit többet fizetünk-e a gázért, vagy az olajért, hanem, hogy jön-e vagy sem. Az a kérdés, hogy megáll-e a gazdaság, vagy sem. Ha teljesítenénk, az ukránok kérését az azt jelentené, hogy magyar gyárakat kell bezárni és megnőne a munkanélküliség”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Mi megteszünk minden tőlünk telhetőt Ukrajnáért, hiszen például befogadunk 500 ezer menekültet, de azt nem kérhetik, hogy úgy segítsük őket, hogy közben tegyük tönkre magunkat”

– tette hozzá.

Szóba került Zelenszkij ukrán elnök Magyarországnak szóló üzenete az EU-csúcson. Erről a miniszterelnök úgy tartja, hogy megérti az ukrán államfő hangnemét, hiszen egy háborús helyzetben nem lehet elvárni az árnyalt megfogalmazást.

Ebben az esetben Magyarország és a többi ország feladata is, hogy megértessék az ukránokkal, hogy segítünk, amiben tudunk, de elsődlegesen minden ország a saját érdekeit kell szem előtt tartania”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ha az a kérdés, hogy kinek az oldalán állunk, akkor arra a válasz egyértelmű, mi a magyarok oldalán állunk. Nekünk azt kell világossá tenni, hogy mi magyarok vagyunk, és mi a magyarbarát politikát folytatunk.

Bár ezt a baloldal próbálja bemocskolni, folyamatosan támadja a nemzetpolitikánkat. De mi tudjuk, hogy a lényeg a nyugalom, hiszen jelen pillanatban érzelmi zsarolás is zajlik, ezt teszi az ukrán elnök is. Veszélyes korban élünk, így tényleg nagyon fontos, hogy nyugodtak legyünk, és megfontoltan döntsünk minden kérdésben”

– emelte ki.

A kormányfő szerint az Európai térben sajátos, és erőteljes hangja van, pedálul a genderkérdésben is. A választásnak is fontos kérdése, hogy megmarad-e ez az erőteljes hang, vagy engedünk a Nyugat nyomásának. A közelgő választásról elmondta, hogy a tét az, hogy visszamegyünk a Gyurcsány korszakba, vagy előre megyünk.

A mi üzenetünk egyértelmű, csak mi tudjuk biztosítani a béket és a nyugalmat ebben a háborús helyzetben”

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy valóban megkongatták a vészharangot élelmiszerhiány-ügyben, és még Európában is ettől tartanak.

Ukrajna és Oroszország a világ gabonakereskedelmének tekintélyes részét teszik ki. Az arab tavasz is éhséglázadásként kezdődött”

– tette hozzá.

A gabona hiánya egész nagy térségeket és kontinenseket is képesek destabilizálni”

– mondta a kormányfő, majd hozzátette: „a lehetséges élelmiszerhiány közvetlen kapcsolatban van az élelmiszerhiánnyal”.

Nekünk is észnél kell lennünk, mivel a magas árak miatt kiszippanthatják a hazai élelmiszertermékeket, ezért kellett exporttilalmat elrendelni”

– mondta a kormányfő. A magyar rendelkezés nem elvesz valakitől, hanem kifizeti azt, ha szükséges, ez ellentétes egyébként az uniós rendeletekkel.

Az energiaárakról azt mondta, hogy az már a háború előtt nőtt, de jelentős része az uniós áremelésből származott. Orbán Viktor szerint fel kell függeszteni a mesterséges brüsszeli áremelések politikáját. Ettől epét hánynak Brüsszelben, de eltelik egy-két hónap, hogy belássák a mesterséges áremelések politikájának a kudarcát.

Az európai infláció okai között 50 százalékban az energiaáremelések állnak – írta meg az Origo.hu.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére