Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A választás tétje az ország békéje

888.hu

2022.04.02. 18:40

A miniszerelnök interjút adott a Tv2-nek ahol elmondta, ha a baloldal nyer, belesodródhatunk a háborúba.

 

-A kampány eleje arról szólt, hogy visszamenjünk a bukott múltba, vagy folytassuk amit eddig építettünk, de beesett a háború. Könnyű belesodródni, belecsúszni. A magyar érdek viszont az, hogy mi ebből kimaradjunk. A következő kormány, vagy távol tartja, vagy pedig kockáztatja a háborúba sodródást – mondta. Orbán szerint a baloldal megegyezett Ukrajnával.

Nem az ukránok háborúját kell megvívnunk, ha a baloldal nyer belesodródunk a háborúba

- fogalmazott.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az urna nyitás előtt a legnagyobb tét: háború vagy béke. Az EU-ban és a NATO-ban is vannak hasonló állásponton lévők, mint a baloldal. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy ki kell maradnunk a háborúból – mondta Orbán.

Nem akarunk Pakson kívül máshol atomerőművet építeni, és nem lehet az orosz technológiát kizárni. Szólt arról is, hogy nem tudnunk tanker hajóval olajat és gázt szállítani az ország területére.

-Aki le akarja állítani a gáz-és olajszállításokat, az egy pillanat alatt romba dönti a magyar gazdaságot.

Orbán Viktor szerint, ha kiterjesztik a szankciókat az olaj-és gázszállításokra, akkor nagyon sok ember elveszítené a munkáját. Mindent megteszünk azért, hogy ez ne történjen meg – tette hozzá. Egy vörös vonal az energiaimport szankció, és ezt nem is fogjuk támogatni – mondta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte a magyarok nagyon jól bánnak az ukránokkal, és nem most kell előhozakodni a régi problémákkal.

Magyarország segíti lakosságarányosan a legtöbbet.

A kormányfő szerint az idősek pontosan tudják, hogy könnyű egy háborúba lelkesen belelépni, és nagyon nehéz kijönni belőle. Orbán Viktor közölte, a háborúnak sohasem az a vége, amit az elindítók kitaláltak.

Orbán Viktor felidézte, hogy ő volt már miniszterelnök háború idején 1999-ben.

Akkor is bele akartak nyomni a háborúba minket, akkor is sikerült kimaradni. Az a háború kevesebb veszélyt jelentett, mert két kisebb nép háborúzott. Van tapasztalatunk, hogyan kell kimaradni egy háborúból

- tette hozzá.

A miniszterelnök a gazdaságról is szólt, szerinte nem megszorításokkal, hanem adócsökkentéssel, és munkahelyteremtéssel lehet válságot kezelni. 2010 után sikerült a magyar gazdaság szerkezetét átalakítani – tette hozzá. A Covid-válság során is a munkahelyek megőrzését és a befektetéseket támogatta a kabinet, hogy minél több új beruházás legyen – ismertette a kormányfő. Éppen ezért sikerült a kanyarban előzni, és megelőztük Portugáliát – tette hozzá.

A baloldali választási csalásról azt mondta, hogy korábban kisebb volt a technika szerepe a kampányokban.

A baloldal emberek adatait szerezte meg törvénytelenül, kivitték külföldre, és visszatáplálták az adatokat. Ez szerintem súlyos törvénysértés, ilyen méretű tömeges csalásra nem emlékszem.

-fogalmazott.

Orbán Viktor szerint a háború témája mindent vitt, de a népszavazás továbbra is fontos. Nyugaton nem tartották veszélyesnek, hogy a különféle életmódot népszerűsítő szervezetek a gyermekek körében elkezdtek működni – tette hozzá.

Ha most nem állítjuk meg a gendernyomulást, akkor ez a propaganda akadálytalanul bejut majd az iskolákba, és amikor megálljt kell parancsolni, akkor erre nem leszünk képesek

-mondta.

Orbán Viktor végül azt mondta, hogy senki ne maradjon otthon, ez egy felelősségteljes ünnep.

Mindenki gondolkodjon el azon, hogy a háború és a béke jelenti ennek a választásnak a tétjét. A nemzeti oldal meg tudja védeni a békét és a biztonságot, a baloldal háborús kockázatot jelent.

-fogalmazott a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére